Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najgori šefovi su Nijemci, najbolji Švicarci

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da su najbolji šefovi u Švicarskoj, a najgori u Njemačkoj i Austriji, javlja Agencija Anadolija.

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da su najbolji šefovi u Švicarskoj, a najgori u Njemačkoj i Austriji, javlja Agencija Anadolija.

Čak 80 posto Švicaraca zadovoljno je profesionalnim odnosom sa svojim pretpostavljenima, što je najveći postotak u Europi. Slijede Francuska i Nizozemska, gdje su radnici također uglavnom zadovoljni sa svojim šefovima.

Istraživanje su provele istraživačke agencije JobCloud i The Network, na uzorku od 5.600 zaposlenih u Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i Nizozemskoj.
Posljednja dva mjesta zauzele su Njemačka i Austrija.

U Švicarskoj 80 posto anketiranih zadovoljno je svojim šefom, dok bi samo sedam posto željelo novog pretpostavljenog, što je najniži postotak na listi obuhvaćenih zemalja.
Posljedice loših odnosa sa pretpostavljenima u Njemačkoj trpi 24 posto, a u Austriji 20 posto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo i da je većina zaposlenih u Europi zadovoljna svojim pretpostavljenima, tako da je u prosjeku njih 70 posto izjavilo da ima korektne odnose sa šefovima.

S druge strane, preostalih 30 posto smatra da im je atmosfera na poslu loša, da umanjuje njihovu produktivnost i da bi željeli promjenu rukovodstva u svojoj firmi.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.