Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Nastavlja se značajan rast izvoza

burza
pixabay.com

Prvi rezultati robne razmjene za razdoblje od siječnja do rujna otkrivaju da je i nakon rujna kumulativna stopa rasta izvoza bila dvoznamenkasta i da je rast izvoza bio nešto veći od 11 %.

Naime, prvi rezultati, koji se od stvarnih podataka razlikuju jer ne uključuju vrijednost vanjske trgovine ispod praga uključivanja za posljednji obuhvaćeni mjesec, pokazuju da je rast izvoza u devet mjeseci iznosio 10,5 %, neznatno više od prvih rezultata za osam mjeseci.

Uvoz je prema prvim rezultatima povećan za 5,5 %, a robni deficit smanjen za 1,6 %. Svi će ovi rezultati do objave za mjesec dana biti lagano izmijenjeni, ali prema dosadašnjim iskustvima u prvih devet mjeseci bit će zabilježen lagani pad robnog deficita na godišnjoj razini. Tako će se ipak nastaviti pozitivan trend, nakratko prekinut tijekom prvih osam mjeseci, kada je robni deficit povećan za 0,5 % u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Izvor: HGK

 

Pročitajte još:

Novosti

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski brand Panona Mare jedan je od tek 5...

Ekonomija

Izražen u eurima, hrvatski robni izvoz u prvih jedanaest mjeseci lani je iznosio 17,1 milijardu eura, što je na godišnjoj razini porast od 26,5...

Ekonomija

Izvoz hrvatskih proizvoda kroz SPAR prodajnu mrežu na inozemna trižišta u kontinuiranom je porastu te u prvih šest mjeseci iznosi 49 milijuna eura.

Ekonomija

Delegacija američkih kongresmena posjetila Juicy tvornicu u Kreševu u cilju jačanja gospodarske suradnje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.