Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ne možete bez mobitela? Patite od nomofobije!

Ukoliko ste danas paničarili zato što ste mobilni telefon ostavili kod kuće, vjerojatno ste jedan od mnogih koji pate od nomofobije.

Ukoliko ste danas paničarili zato što ste mobilni telefon ostavili kod kuće, vjerojatno ste jedan od mnogih koji pate od nomofobije.

Nedavno istraživanje u Ujedinjenom Kraljevstvu pokazalo je kako se dvije trećine ispitanika neprestano boji  kako će izgubiti mobitel – strah zvan nomofobija. Fobija se odnosi i na tjeskobu prilikom boravka na lokaciji sa slabim ili nedostupnim signalom, javlja Mashable.

Istraživanje je pokazalo i kako se žene (70%) više od muškaraca (66%) boje gubitka mobilnog telefona. Kad je riječ o dobnim skupinama, mlađe generacije najviše strahuju od nedostupnosti tehnologije, a slijede ih oni od 25 do 34 godina te na kraju stariji od 55 godina.

Prije tri godine, muškarci su predvodili u nomofobiji, no danas je situacija nešto drugačija. Ipak, vjerojatnost da muškarac sa sobom nosi dva mobitela veća je za 11% nego kod žena.

SecurEnvoy, tvrtka koja je provela studiju, nedavno je ustvrdila i kako prosječni korisnik čak 34 puta dnevno provjerava svoj mobitel.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.