Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nekada najveća socijalna mreža na svijetu, danas planira velika otpuštanja radnika

Kada govorimo o velikim tehnološkim kompanijama, uglavnom govorimo o njihovim uspjesima i velikim brojkama – milijunima korisnika, dolara, puno zadovoljnih radnika, dobre plaće, povišice. MySpace pokazuje kako postoji i druga strana priče o brzorastućim internet biznisima. Kompanija navodno planira otpustiti oko 600 radnika – što je već drugi krug otpuštanja…

Kada govorimo o velikim tehnološkim kompanijama, uglavnom govorimo o njihovim uspjesima i velikim brojkama – milijunima korisnika, dolara, puno zadovoljnih radnika, dobre plaće, povišice. MySpace pokazuje kako postoji i druga strana priče o brzorastućim internet biznisima. Kompanija navodno planira otpustiti oko 600 radnika - što je već drugi krug otpuštanja...

U lipnju 2006., prema comScoreu, MySpace je imao titulu najpopularnije socijalne mreže u SAD-u. Od tada kola kreću nizbrdo, barem kada je riječ o broju korisnika. Odnedavno MySpace gleda u leđa i Twitteru, a o Facebooku da ne govorimo.

Drugo veliko otpuštanje

Glasine o otpuštanjima vežu se uz MySpace već neko vrijeme, ali sada je to sve izglednija opcija. Vlasnik MySpacea, tvrtka News Corp., planira rekonstrukciju kompanije, a možda i prodaju, s obzirom na već postojeću ponudu Yahoo –a.

Ako se provede, ovo neće biti prvo veliko restrukturiranje u MySpaceu. U lipnju 2009. godine otpušteno je 30 posto zaposlenika, a tvrtka od tada broji 1.000 zaposlenih.

Međutim, u budućnost MySpacea ne sumljamo, s obzirom da i dalje uživa veliku popularnost bendova i ljubitelja glazbe. Ostaje vidjeti hoće li nove smjernice vratiti korisnike ili barem zadržati postojeći broj.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.