Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nezaposlenost još uvijek raste

Nezaposlenost raste

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj nezaposlenost još uvijek raste. Lanjski prosinac je peti mjesec zaredom u kojem je broj zaposlenih pao i to za jedan posto u odnosu na studeni. Tako je u prosincu 2014. bilo 1.303.399 ukupno zaposlenih, što je za 13.287 osoba ili 1 posto manje nego u studenom lani. Pravne osobe zapošljavale su 1.095.460 osoba, a to je za 9.917 osoba ili 0,9 posto manje nego u prethodnom mjesecu.

Pritom je kod pravnih osoba najveći pad broja zaposlenih među pojednim djelatnostima na mjesečnoj razini, prema studenom, u prosincu zabilježen u djelatnosti poslovanja nekretninama, za 13 posto, te u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, za 8 posto.

Mjesečni pad broja zaposlenih bilježi se i u većini ostalih djelatnosti, a izuzetak su samo javna uprava i obrana te obvezno socijalno osiguranje u kojima je u prosincu bilo 0,5 posto više zaposlenih nego u studenom, kao i financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, u kojima je broj zaposlenih istodobno uvećan za 0,6 posto.

Ipak u poslovanju s nekretninama bilježi se rast zaposlenih u 2014. u odnosu na 2013. i to za  2,5 posto, slijedi turizam i ugostiteljstv s 2,4 posto te obrazovanje 0,8 posto.

Loša vijest je kako je trend porasta broja nezaposlenih nastavljen i u siječnju ove godine. U Hrvatskoj je trenutno 329.246 nezaposlenih osoba, a oglašeno je 9.127 slobodnih radnih mjesta.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.