Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nezavisni operateri upozoravaju na monopol poštanskih usluga [VIDEO]

Europskoj komisiji prijavili su Vladu RH. Uskoro se očekuje odluka.

Europskoj komisiji prijavili su Vladu RH. Uskoro se očekuje odluka.

Članovi Udruženja davatelja poštanskih usluga pri Hrvatskoj gospodarskoj komori upozorili su na današnjoj otvorenoj sjednici kako se unatoč liberalizaciji, tržište poštanskih usluga ponovo monopolizira.

Podsjećaju naime da je Zakon o poštanskim uslugama, koji im otvara prostor za međusobnu i tržišnu utakmicu s Hrvatskom poštom (HP), na snazi od početka prošle godine, ali da se ne provodi. Dodaju pritom kako je u zadnjih godinu dana iz tog razloga propalo 1500 radnih mjesta.

Ističu i to da HP izravnim korisnicima, primjerice, bankama, osiguravateljima i telekomima, odobrava veće popuste nego alternativnim operaterima za korištenje svoje mreže.

Predsjednik Udruženja i član Uprave City Ex-a Dražen Breglec kaže kako su prijavili Vladu RH Europskoj komisiji zbog nekoliko slučajeva, a uskoro se očekuje odluka.

[infopunkt 7615 2]

[infopunkt 7615 3]

[infopunkt 7615 4]

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

ESG Akademija Hrvatske gospodarske komore okupit će mnoge relevantne predavače i praktičare iz institucija, akademskog i realnog sektora.

Edukacija

Pred punom Laubom održano je 3. izdanje međunarodne konferencije HGK „Podržimo održivo 2022: Zajedno za otporniju budućnost“.

Energetika

Hrvatska gospodarska komora ove godine priprema bitno opsežniji i kvalitetniji program koji će obilježiti predavanja nekih od najpoznatijih svjetskih stručnjaka u ovom području.

Ekonomija

Goran Šaravanja, makroekonomski konzultant s bogatim iskustvom rada u velikim kompanijama poput Zagrebačke banke i INA-e, od 1. lipnja postaje novi glavni ekonomist Hrvatske...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.