Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Njemačka i Indija potpisale sporazume o zelenoj energiji i ulaganjima

pixabay.com

Indija i Njemačka obvezale su se u ponedjeljak oživjeti napore za postizanje indo-europskog sporazuma o slobodnoj trgovini nakon što su pregovori propali ove godine i postigle su sporazum o poticanju čiste energije i poticajnim uvjetima za poslovanje.

Iako pred novinarima kancelarka Angela Merkel i premijer Narendra Modi nisu spomenuli obnovu pregovora o sporazumu o slobodnoj trgovini Indije i EU to je bio najvažniji dio njezina puta. “Dvoje lidera potvrdilo je predanost najranijoj mogućoj obnovi pregovora”, navodi se u priopćenju objavljenom nakon njihova trosatnog sastanka.

Azijska treća ekonomija i Njemačka, kao najjača europska ekonomija, žele proširiti prostor za gospodarsku suradnju. U izaslanstvu su uz Merkel bili predstavnici najjačih njemačkih tvrtki poput Siemensa, Airbusa, E.ONa i Thyssenkruppa.

Pregovori o europsko-indijskom sporazumu o slobodnoj trgovini prekinuti su početkom godine kada ih je Indija napustila zbog spora oko izvoza generičkih lijekova u EU.

Njemačka, kao svjetski lider u obnovljivoj energiji, osigurat će više od dvije milijarde eura pomoći Indiji za solarne projekte i druge oblike proizvodnje zelene energije u okviru napora za postizanje održivog razvoja, objavljeno je nakon susreta.

Indija, treći najveći svjetski proizvođač stakleničkih plinova bila je posljednja država koja je podnijela energetsku strategiju uoči klimatske konferencije UN-a.

Autor: © Portal croenergo.eu (R.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Pročitajte još:

Energetika

Nano Energies Hrvatska koju vodi country manager Dominik Maričević otvara nove mogućnosti za proizvođače i potrošače unutar elektroenergetskog sustava.

Energetika

Kako doskočiti visokim cijenama i kakva je budućnost elektroenergetskog sektora razgovarali smo s gospodinom Stanislavom Chválom, direktorom Nano Energiesa.

Energetika

Znate li da neki kućni uređaji mogu voditi “tajni” život i nastave raditi čak i kada pritisnete dugme za isključivanje?

Energetika

Nekoliko je mogućnosti koje su dostupne hrvatskoj vladi za korištenje nove nuklearne tehnologije za proizvodnju domaće energije.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.