NP Plitvička jezera i FlixBus zajedno u očuvanju okoliša

FlixBus, europski broj 1 u prijevozu putnika autobusom te Nacionalni park Plitvička jezera zajedno udružuju snage u volonterskom čišćenju parka. Tako se u subotu, 11. svibnja 2019. povodom obilježavanja 70 godina Nacionalnog parka Plitvička jezera i 40 godina od upisa na UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine, organizira akcija zajedničkog čišćenja parka naziva ˝Zajedno čistimo Nacionalni park Plitvička jezera˝.

˝Ovo nam je druga godina održavanja akcije “Zajedno čistimo Nacionalni park Plitvička jezera” u koju želimo uključiti zainteresirane volontere. Prošle godine akcija je bila izrazito uspješna, a nama su osobito značile brojne pozitivne povratne informacije. Budući da ove godine slavimo 70 godina Nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine, drago nam je da je i FlixBus prepoznao i podržao akciju u našoj slavljeničkoj godini.˝ – poručuju iz JU NP Plitvička jezera.

Kako bi zainteresirani volonteri do NP Plitvička jezera stigli sigurno i ekološki, FlixBus će osigurati dva zelena FlixBus autobusa i besplatan prijevoz od/do Nacionalnog parka. FlixBus zelenim autobusima kreće se iz Zagreba u jutarnjim satima s nekoliko lokacija, a povratak je predviđen u večernjim satima. Osim besplatnog prijevoza, osiguran je besplatan ulazak u Nacionalni park, potrebna oprema te obrok za sve sudionike  kao i dobra zabava uz zajedničko druženje. S obzirom na to da je broj sudionika ograničen, molimo da se svi zainteresirani prijave na mail [email protected] najkasnije do 8. 5. 2019. Prilikom prijave saznat će se i točni detalji samog putovanja ili putem web stranice NP Plitvička jezera.

˝U volonterski projekt Nacionalnog parka ušli smo s našim FlixBus partnerom Prijevoz Knežević čije je sjedište upravo u srcu ovih prirodnih ljepota te partnerom iz Slavonije, Slavonija Bus. Drago nam je što smo svi pronašli zajednički interes u očuvanju okoliša. – izjavila je Petra Milanović, Voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus za CEE South regiju. ˝Kao kompaniji nam je od izuzetne važnosti pomicati granice održivog načina putovanja te što više putnika usmjeriti na autobuse umjesto zrakoplove i osobne automobile koji znatno više štete okolišu. Upravo u sklopu ove akcije s dva zelena autobusa dovozimo volontere kako se nepotrebno ne bi palili mnogobrojni osobni automobili˝ – dodala je Petra.

Podijeli

Odgovori

Top