Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

U prvom tromjesečju FlixBus najavio povratak svih putnika iz rekordne 2019. godine

Pozitivan trend u prijevozu putnika posljedica je oporavka tržišta, popuštanja mjera te snažnog rasta potražnje za putovanjima unutar Hrvatske, ali i prema europskim državama.

FlixBus, vodeći međunarodni autobusni prijevoznik putnika u Hrvatskoj u prvom tromjesečju vratio sve putnike iz posljednje rekordne 2019. godine, odnosno iz vremena prije početka pandemije. Zahvaljujući praćenju kretanja putnika, očuvanju postojećih linija i otvaranjem novih, do kraja ovog prvog godišnjeg kvartala FlixBus će u Hrvatskoj premašiti broj putnika za 20% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

„Unatoč svim izazovima s kojima se nosimo posljednje dvije godine globalno, ali i kao autobusna industrija na neuređenom tržištu, za razliku od već uređenog željezničkog i pomorskog prijevoza putnika, FlixBus nastoji ostati prisutan svo ovo vrijeme zahvaljujući stalnim naporima naših timova u provođenju analiza, praćenju te procjenama budućih kretanja putnika i potražnje na tržištu“, izjavio je Ante Grbeša, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Osim što se znatno povećala potražnja za putovanjima, povećao se i broj dana unaprijed kupljenih karata tzv. early booking. S obzirom da je FlixBus već otvorio prodaju karata za sve destinacije za cijelo razdoblje do kraja ljetne sezone, svojim je putnicima omogućio rano i pravovremeno planiranje putovanja te osigurao najbolji omjer cijene i kvalitete.

„Stanovništvo i dalje ima potrebu kretati se, ima pravo na alternativni prijevoz koji je unatoč stalnom porastu cijene goriva još uvijek jeftiniji način prijevoza te pravo na dobru povezanost unutar Hrvatske, ali i s ostatkom Europe. Putnici ponovno planiraju putovanja te su spremni kupovati i karte unaprijed“, dodao je Grbeša.

Pozitivan trend u prijevozu putnika posljedica je oporavka tržišta, popuštanja mjera te snažnog rasta potražnje za putovanjima unutar Hrvatske, ali i prema europskim državama.

„Unatoč tome što zahvaljujući svom fleksibilnom poslovnom modelu i našim hrvatskim autobusnim partnerima uspijevamo razvijati svoje poslovanje te nuditi alternativan prijevoz, ipak nedostaci zatvorenog tržišta dolaze i dalje do izražaja. Trenutno ograničeno i zatvoreno tržište ne omogućuje otvaranje novih autobusnih linja, postojeći kapaciteti ostaju neiskorišteni na određenim međunarodnim linijama zbog neodobravanja tzv. kabotaža, a Javna usluga koja je u skladu s EU regulativom ne postoji. Kad tome dodamo kontinuirani rast cijena goriva, jasno se koči daljnji razvoj autobusne industrije, a građanima ograničava dostupna i povoljna usluga alternativnog prijevoza. Daljnje intervencije Ministarstva prometa i Vlade RH u tom smislu su nužne“, zaključio je Grbeša.

Pročitajte još:

Poduzeća

Ulaskom FlixBusa u Hrvatsku, autobusna je industrija doživjela preobrazbu i tehnološku modernizaciju.

Ekonomija

FlixBus i Cammeo postaju sigurni partneri putnicima koji osim udobne i povoljnije vožnje, nude održivi način prijevoza te jednostavnost u putovanju.

Financije

Izvanredno uspješnu sezonu obilježio je povratak domaćih putnika u gotovo istom broju kao i 2019., četiri puta više Talijana nego lani te porast broja...

Turizam

FlixBus će ove godine pokrenuti sve međunarodne linije na kojima je prometovao rekordne 2019. godine, te na taj način ponovno povezati Hrvatsku sa 50...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.