Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Obnovljivi izvori energije budućnost su Hrvatske

obnovljivi izvori energije budućnost su Hrvatske

Više nema dvojbe – obnovljivi izvori energije budućnost su Hrvatske. Bude li sve kao što je planirano, do kraja ove godine Hrvatska u pogon pušta 280 postrojenja na obnovljive izvore energije, rekao je predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske Tomislav Marjanović. Ukupna snaga postrojenja je 494,237 megavata. Tu je brojku novih postrojenja dobio temeljem analize sklopljenih ugovora o otkupu električne energije iz postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije, a koja još nisu puštena u pogon.

Inače, u Hrvatskoj je zadnjeg dana ovogodišnjeg siječnja u pogonu bilo 1.070 elektrana na obnovljive izvore energije, a ukupna instalirana snaga tih postrojenja iznosi 412,594 MW. U odnosu na kraj rujna 2014. godine, riječ je o povećanju za 65 elektrana, ukupne instalirane snage 47,044 MW.

“Naš elektroenergetski sustav postao je u tome razdoblju bogatiji za jednu vjetroelektranu, 62 postrojenja na sunčevu energiju, jednu hidroelektranu, jednu elektranu na bioplin, dok se broj instaliranih i u rad puštenih pogona koji koriste druge izvore obnovljive energije nije povećavao”, rekao je Marjanović.

 

Napisao

Pročitajte još:

Energetika

ZelEn je jedinstveni proizvod HEP-Opskrbe, a sredstva prikupljena kupnjom zelene energije se usmjeravaju u projekte energetske učinkovitosti te u razvoj obnovljivih izvora.

Energetika

Šesta epizoda Koordinacije donosi priču o vjetroparku u Senju, sunčanoj elektrani na otoku Visu te elektrani na biomasu u Grubišnom Polju.

Energetika

Norveška kompanija Equinor i britanski SSE Renewables zajedno će sudjelovati u izgradnji najveće svjetske vjetroelektrane na moru u teritorijalnim vodama Velike Britanije, javlja Anadolu...

Energetika

Obnovljivi izvori energije, solidarna ekonomija, prehrambeni suverenitet, klimatske promjene i energetski održive zadruge teme su koje će obilježiti glavni program međunarodne konferencije „Dobra energija...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.