Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Obrtnici uputili zahtjeve budućoj vlasti

Hrvatska obrtnička komora predstavila je svoje zahtjeve vlasti u sedam točaka. Između ostalog traže povećanje konkurentnosti te osnivanje ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Hrvatska obrtnička komora predstavila je svoje zahtjeve vlasti u sedam točaka. Između ostalog traže povećanje konkurentnosti te osnivanje ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Vodstvo Hrvatske obrtničke komore predstavilo je na konferenciji za medije svoje zahtjeve budućoj vlasti u sedam točaka. Traže uvođenje financijske discipline na tržištu, kvalitetnije obrazovanje, jednakopravni položaj gospodarskih subjekata u poslovanju, sudjelovanje u oblikovanju gospodarske politike, povećanje konkurentnosti, fleksibilnost korištenja radne snage te osnivanje ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a istaknuo je kako obrtnici od buduće vlasti očekuju stvaranje zakonskog okvir koji će im omogućiti nesmetani rad. Po podacima HOK-a, u Hrvatskoj posluje 90 tisuća obrta u kojima radi više od 120 tisuća radnika.

HOK će danas, kako je rečeno, svoje zahtjeve uputiti političkim strankama i očekuju da se one o njima očituju prije izbora. Traže da se njihovi zahtjevi riješe, koja god da politička opcija pobijedi. Pojašnjavajući zahtjeve obrtnika Ranogajec je kazao da što se tiče uvođenja financijske discipline na tržištu država mora biti najmoralniji poduzetnik, ukoliko ona ne izvršava svoje obveze svi ostali u lancu su u problemima, stoji u priopćenju HOK-a.

[infopunkt 3618 2]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

HOK digital sadrži sve bitne osiguravateljske procese te na idealan način podržava rad na daljinu, na koji smo se svi navikli prethodnih mjeseci, pa...

Financije

Hrvatska obrtnička komora u ime svih svojih članova obrtnika zahtjeva odluku nadležnih institucija kojom bi moratorij na kredite obrtnika uključivao odgodu plaćanja glavnice i...

Ekonomija

Hrvatska obrtnička komora (HOK) provodi anketu o posljedicama koje pandemija korona virusa ima na obrtništvo u Republici Hrvatskoj.

Novosti

Ustrajno zalaganje Hrvatske obrtničke komore (HOK) urodilo je plodom i napokon je ugostiteljima snižavanjem stope PDV-a s 25% na 13% na pripremu i posluživanje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.