Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Obrtnik iz Zagreba u ulozi „ambasadora naukovanja“ Hrvatske obrtničke komore

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt “Uključite se u europska partnerstva za naukovanje” (EP4A) u  okviru programa Erasmus +KA3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura.

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt “Uključite se u europska partnerstva za naukovanje” (EP4A) u  okviru programa Erasmus +KA3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura.

Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke. Cilj projekta je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu. Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili sa malo iskustva u naukovanju. Iznimno važni sudionici ovog projekta su “ambasadora naukovanja”, koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora, a među njima je i majstor galanterist Miljenko Vuk, vlasnik obrta Vuk Leather iz Zagreba.

„Naukovanje mi omogućuje da od zaigranog djeteta dobijem zadovoljnog radnika/cu, u konačnici i majstora/icu kožne galanterije. Od prvog dana dajemo sve od sebe da bismo naučniku/ci omogućili da stekne kompetencije koje su mu/joj potrebne za rad i daljnji napredak u struci“, ističe Miljenko Vuk.

Učenici/e koji dolaze u radionice u nemjerljivoj su prednosti pred onima koji praksu obavljaju samo u školskim radionicama. Oni su od prvog dana u realnom sektoru, susreću se sa stvarnim problemima te samim time imaju ogroman prostor za napredak.

„Poslodavcima poručujem da se aktivno uključe u obrazovanje jer dobrog radnika/cu i čovjeka neće dobiti, već ih sami stvaraju kroz naukovanje. Sav uložen trud i rad vratit će im se kad shvate da nakon 2-3 godine imaju gotovog radnika/cu, upoznatog/u s novim tehnologijama, strojevima, kao i razvojem novih artikala, usluga i vještina. Od 2006. godine kada sam preuzeo obrt, imao sam preko 20 naučnika/ica, a mojih 6 zaposlenika/ica su bili naši naučnici/e, što jasno govori kojim putem obrazovanje za strukovna zanimanja treba ići“, zaključuje Vuk.

Pročitajte još:

Edukacija

Help-desk linija se uvodi zato da zainteresirani poslodavci mogu na jednom mjestu dobiti informacije koje ih zanimaju – Hrvatska obrtnička komora, kao i područne...

Novosti

Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) sudjelovat će na Europskom prvenstvu cvjećara Europa Cup 2016., koji će se održati u Genovi, Italija, od 7....

Ostalo

I ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje priprema Sajam poslova. U 2015. godini Sajam poslova održat će se u dvije faze – proljetni i...

Novosti

Europljani očekuju oživljavanje Europe, očekuju brze i učinkovite promjene

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.