Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Umijeća hrvatskih cvjećara prilika za promociju Republike Hrvatske

Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) sudjelovat će na Europskom prvenstvu cvjećara Europa Cup 2016., koji će se održati u Genovi, Italija, od 7. do 9. travnja 2016. godine, u organizaciji međunarodne organizacije cvjećara FLORINT.

Hrvatsku će na ovom prestižnom natjecanju predstavljati Ivana Mustapić iz Dubrovnika. Ivana će nastupiti u žestokoj konkurenciji 20 ponajboljih europskih cvjetnih dizajnera. Ivanin nastup, osim za prezentaciju umijeća hrvatskih obrtnika-cvjećara, bit će i prilika za promociju Republike Hrvatske.

Ivanu će na natjecanju pratiti predsjednica Sekcije cvjećara HOK-a Loredana Krbavčić, potpredsjednica Gordana Munjaković te asistentica natjecateljice Mirjana Frančeski.

Natjecatelji na Kup u Genovu dolaze iz cijele Europe – od Španjolske do Ukrajine i od Azerbajdžana do Ujedinjenog Kraljevstva.

Europsko prvenstvo cvjećara 2016. obuhvaćat će šest krugova koji će biti raspoređeni tijekom dva dana: u petak, 8. travnja i u subotu, 9. travnja. Novi europski prvak bit će proglašen tijekom svečane dodjele nagrada, navečer  9. travnja.

Paralelno s natjecanjima na prvenstvu bit će održan i veliki sajam cvjećarske struke u konvencijskom centru ‘Magazzini del Cotone’. Posjetitelji će se moći uključiti u radionice cvjetnog dizajna, a renomirani cvjetni aranžeri održavat će demonstracije. Među slavnim imenima bit će trenutačni svjetski prvak Interflora Alex Choi, njemački majstor cvjećar Gregor Lersch i japanski cvjetni znanstvenik Aritaka Nakamura.

Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore postala je članicom FLORINT-a 2007. godine, čime su hrvatski cvjećari stekli pravo sudjelovanja u radu ove europske asocijacije.

Ivana Mustapić rođena je 27. listopada 1974. godine. Oduvijek je bila zainteresirana za cvijeće, koje je postalo njezina profesionalna orijentacija od 2003. godine, kada se počela baviti aktivno baviti cvjećarskom djelatnošću. Od 2006. godine vlasnica je cvjećarnice Le Salon, koja nudi zadivljujuće i unikatne cvjetne dekoracije. Specijalizirala se za cvjetne dekoracije za vjenčanja. Na međunarodnim natjecanjima florista u Splitu 2012., 2014. i 2015. godine redovito je osvajala prva tri mjesta, kao i na državnom natjecanju 2010. godine u Šibeniku, gdje je zauzela treće mjesto.

Pročitajte još:

Edukacija

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt "Uključite se u europska partnerstva za naukovanje" (EP4A) u  okviru programa Erasmus +KA3 Europske unije u vrijednosti većoj od...

Edukacija

Help-desk linija se uvodi zato da zainteresirani poslodavci mogu na jednom mjestu dobiti informacije koje ih zanimaju – Hrvatska obrtnička komora, kao i područne...

Ostalo

I ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje priprema Sajam poslova. U 2015. godini Sajam poslova održat će se u dvije faze – proljetni i...

Novosti

Europljani očekuju oživljavanje Europe, očekuju brze i učinkovite promjene

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.