Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Od proljeća – iz Zadra u devet europskih metropola

Niskotarifni zračni prijevoznici Germanwings i Ryanair ovog proljeća uvode nove sezonske linije iz Zračne luke Zadar prema Hannoveru odnosno prema Oslu i Bruxellesu, a nastavit će sezonski letjeti i na linijama iz prošle godine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zadra.

Niskotarifni zračni prijevoznici Germanwings i Ryanair ovog proljeća uvode nove sezonske linije iz Zračne luke Zadar prema Hannoveru odnosno prema Oslu i Bruxellesu, a nastavit će sezonski letjeti i na linijama iz prošle godine, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zadra.

Nova linija Germanwingsa iz Zadra za Hannover bit će u funkciji od 1. svibnja do 30. listopada ove godine i to jednom tjedno (subotom).

Njemačka „invazija”

Napominjući da je to četvrta linija koju Germanwings iz Zadra uvodi prema njemačkim odredištima, Stjepan Felber iz zadarske Turističke zajednice dodaje da osim te iz Zadra taj prijevoznik još leti prema Stuttgartu, Koelnu/Bonnu i Berlinu.

Najveća europska niskotarifna aviokompanija Ryanair najavila je da će od 31. ožujka ove godine iz Zadra krenuti s novom linijom za Oslo (Rygge) i to dva puta tjedno (srijedom i nedjeljom). Novu liniju iz Zadra za Bruxelles (Charleroi) otvorit će 1. svibnja, a prometovat će tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom).

Iz Zadra u Europu

S te dvije nove linije Ryanair će prvi put povezivati Hrvatsku s Belgijom i Norveškom, a ukupno ih sada iz Zadra za europska odredišta ima devet.

Uz dvije navedene nove, ove godine nastavlja letove prema Engleskoj (London-Stansted, Edinburgh), Irskoj (Dublin), Švedskoj (Stockholm), Njemačkoj (Frankfurt, Duesseldorf-Weeze) i Italiji (Pisa).

Turistički boom

Ističući kako su te linije zadnjih nekoliko godina koliko povezuju Zadar s Europom pridonijele i povećanju turističkog prometa Felber dodaje da su porast dolazaka i noćenja zabilježili iz gotovo svih zemalja prema kojima lete navedene kompanije iz Zadra.

Tako je primjerice iz Velike Britanije u Zadar prošle godine došlo 28 posto više turista, ostvarivši čak 65 posto više noćenja nego 2008. Znatne poraste imali su i iz Švedske (60 posto više dolazaka i 56 posto više noćenja), kao i iz Norveške (dolazaka više od 50 posto, a noćenja čak 131 posto više).

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Iz Zagreba će polijetati zrakoplovi na čak 12 linija prema osam država.

Ekonomija

Zadar će se dva puta tjedno povezati s Berlinom od 2. srpnja, a s Bruxellesom od 1. svibnja četiri puta tjedno.

Novosti

Je li ušteda ili zarada u zračnom prijevozu umanjila sigurnost putnika i posade? Je li profit aviokompanije važniji od sigurnosti putnika? Tržišna borba i...

Lifestyle

Sve više mladih Hrvata sanja o odlasku u Dubai i zaposlenju u prestižnoj aviokompaniji Emirates. U protekle tri godine, Hrvatsku je, prema nekim procjenama,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.