Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Održana svečana dodjela nagrada za najbolje projekte i voditelje projekata u Republici Hrvatskoj

Titule najboljih iz područja upravljanja projektima ove godine odnijeli su Erste&Steiermärkische Bank, Infinum, Medicinski fakultet u Rijeci i Akademija zdravog življenja.

U utorak, 20. prosinca održana je svečana dodjela nagrada Project Management Awards koja se svake godine dodjeljuje najboljima iz područja upravljanja projektima. Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije – dvije za mlade voditelje projekata (za Najboljeg mladog voditelja projekta i Najbolji projekt s mladim voditeljem) te dvije za projektne stručnjake iznad 35 godina (za Najboljeg voditelja projekta i Najbolji projekt).

Titulu pobjednice u kategoriji Najbolji voditelj projekta odnijela je Lucija Zlatar iz Infinuma koja je vodila projekt za Moj A1, File A Complaint (Chatbot Nikša). Drugo mjesto osvojila je Martina Margitić iz Notcha, voditeljica projekta Next Generation Quoter, a treće mjesto zauzela je Tajana Petljak iz tvrtke Kamgrad s projektom Trgovački centar Špansko.

U kategoriji Najbolji projekt prvo mjesto zauzela je Tatjana Kotarski s projektom Prediktivna analitika za poslovne subjekte iz Erste&Steiermärkische Bank d.d.. Tajana Petljak i projekt Trgovački centar Špansko (Kamgrad) zauzeli su drugo mjesto, a projekt Alpha Centauri kampus Zagreb, na čelu s voditeljem projekta Emilom Ferjančićem iz Infobipa, zauzeo je treće mjesto.

Prvo mjesto u kategoriji Najbolji mladi voditelj projekta zauzela je studentica medicine Lara Brdar s projektom Teddy Bear Hospital Rijeka koji provodi Medicinski fakultet u Rijeci. Kaja Pavlinić, voditeljica projekta European Green Activists Training (Zelena europska fondacija) zauzela je drugo mjesto, a Andrej Ribičić, voditelj projekta Rezolucija Zemlja (Večernji list), odnio je treće mjesto.

U kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem pobjedu je odnijela Patricia Hrenek s projektom Special Power League (Akademija zdravog življenja). Andrej Ribičić s projektom Rezolucija Zemlja (Večernji list) osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Renatu Bošnjaku iz tvrtke Deegloo s projektom Segmentacija klijenata Croatia osiguranja i sustav predikcije tržišta.

Među mnoštvom prijavljenih projekata samo tri projekta u svakoj kategoriji odabrana su kao najbolja i zasluženo su ušli u finale natjecanja. Sve projekte pažljivo je pregledao i ocijenio neovisni evaluacijski odbor koji se sastojao od 5 stručnjaka iz područja upravljanja projektima. Ove godine evaluacijski odbor činili su prof. dr. sc. Ivica Završki (Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu), Ina Iveković Tahmina (Philip Morris), Radomir Čituš (Rimac Technology d.o.o.), dr. med. Alen Juginović (Sveučilište Harvard) i Karmen Krile (Senior Project Manager).

Project Management Awards održao se u organizaciji IPMA Young Crew Croatia i IPMA Hrvatska uz podršku sponzora CROZ, Hotela Esplanade i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), medijskih pokrovitelja: Lider Media, Posao.hr i Netokracija, te donatora Motion Candles, Vinarija Bodren, Sapoon, Miscotti i Veleučilište Baltazar Zaprešić.

Young Crew Croatia ogranak je osnovan pod okriljem Hrvatske udruge za upravljanje projektima (Croatian Association for Project Management) koja je ujedno članica IPMA-e (International Project Management Association), vodeće svjetske neprofitne organizacije za upravljanje projektima. Young Crew predstavlja ključnu komponentu IPMA-inog razvoja okupljajući studente, sadašnje i buduće voditelje projekata do 35 godina, stvarajući na taj način mrežu ljudi koji će kroz razmjenu informacija i znanja postati vrhunski stručnjaci u području upravljanja projektima.

Ovim projektom, IPMA Young Crew Croatia završava ovu projektnu godinu i polako se priprema za nadolazeću, nadamo se još uspješniju godinu.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.