Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Održana svečana dodjela nagrada za najbolje projekte i voditelje projekata u Republici Hrvatskoj

Titule najboljih iz područja upravljanja projektima ove godine odnijeli su Erste&Steiermärkische Bank, Infinum, Medicinski fakultet u Rijeci i Akademija zdravog življenja.

U utorak, 20. prosinca održana je svečana dodjela nagrada Project Management Awards koja se svake godine dodjeljuje najboljima iz područja upravljanja projektima. Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije – dvije za mlade voditelje projekata (za Najboljeg mladog voditelja projekta i Najbolji projekt s mladim voditeljem) te dvije za projektne stručnjake iznad 35 godina (za Najboljeg voditelja projekta i Najbolji projekt).

Titulu pobjednice u kategoriji Najbolji voditelj projekta odnijela je Lucija Zlatar iz Infinuma koja je vodila projekt za Moj A1, File A Complaint (Chatbot Nikša). Drugo mjesto osvojila je Martina Margitić iz Notcha, voditeljica projekta Next Generation Quoter, a treće mjesto zauzela je Tajana Petljak iz tvrtke Kamgrad s projektom Trgovački centar Špansko.

U kategoriji Najbolji projekt prvo mjesto zauzela je Tatjana Kotarski s projektom Prediktivna analitika za poslovne subjekte iz Erste&Steiermärkische Bank d.d.. Tajana Petljak i projekt Trgovački centar Špansko (Kamgrad) zauzeli su drugo mjesto, a projekt Alpha Centauri kampus Zagreb, na čelu s voditeljem projekta Emilom Ferjančićem iz Infobipa, zauzeo je treće mjesto.

Prvo mjesto u kategoriji Najbolji mladi voditelj projekta zauzela je studentica medicine Lara Brdar s projektom Teddy Bear Hospital Rijeka koji provodi Medicinski fakultet u Rijeci. Kaja Pavlinić, voditeljica projekta European Green Activists Training (Zelena europska fondacija) zauzela je drugo mjesto, a Andrej Ribičić, voditelj projekta Rezolucija Zemlja (Večernji list), odnio je treće mjesto.

U kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem pobjedu je odnijela Patricia Hrenek s projektom Special Power League (Akademija zdravog življenja). Andrej Ribičić s projektom Rezolucija Zemlja (Večernji list) osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Renatu Bošnjaku iz tvrtke Deegloo s projektom Segmentacija klijenata Croatia osiguranja i sustav predikcije tržišta.

Među mnoštvom prijavljenih projekata samo tri projekta u svakoj kategoriji odabrana su kao najbolja i zasluženo su ušli u finale natjecanja. Sve projekte pažljivo je pregledao i ocijenio neovisni evaluacijski odbor koji se sastojao od 5 stručnjaka iz područja upravljanja projektima. Ove godine evaluacijski odbor činili su prof. dr. sc. Ivica Završki (Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu), Ina Iveković Tahmina (Philip Morris), Radomir Čituš (Rimac Technology d.o.o.), dr. med. Alen Juginović (Sveučilište Harvard) i Karmen Krile (Senior Project Manager).

Project Management Awards održao se u organizaciji IPMA Young Crew Croatia i IPMA Hrvatska uz podršku sponzora CROZ, Hotela Esplanade i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), medijskih pokrovitelja: Lider Media, Posao.hr i Netokracija, te donatora Motion Candles, Vinarija Bodren, Sapoon, Miscotti i Veleučilište Baltazar Zaprešić.

Young Crew Croatia ogranak je osnovan pod okriljem Hrvatske udruge za upravljanje projektima (Croatian Association for Project Management) koja je ujedno članica IPMA-e (International Project Management Association), vodeće svjetske neprofitne organizacije za upravljanje projektima. Young Crew predstavlja ključnu komponentu IPMA-inog razvoja okupljajući studente, sadašnje i buduće voditelje projekata do 35 godina, stvarajući na taj način mrežu ljudi koji će kroz razmjenu informacija i znanja postati vrhunski stručnjaci u području upravljanja projektima.

Ovim projektom, IPMA Young Crew Croatia završava ovu projektnu godinu i polako se priprema za nadolazeću, nadamo se još uspješniju godinu.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.