Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Operatorima manje naknade u 2014.

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) u idućoj godini za 20 posto smanjuje naknade operatorima za svoje poslove poput regulacije tržišta i zaštite korisnika, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) u idućoj godini za 20 posto smanjuje naknade operatorima za svoje poslove poput regulacije tržišta i zaštite korisnika, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

Smanjene naknada operatorima za 2014. proizlazi iz novog pravilnika o plaćanju naknada HAKOM-u za obavljanje poslova regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga te upravljanja ograničenim dobrima (radiofrekvencijskim spektrom i adresnim i brojevnim prostorima).

Osim 20 postotnog smanjenja naknada operatorima za poslove regulacije tržišta i zaštite korisnika, pravilnik definira i znatno smanjenje naknada za uporabu radijskih frekvencija za mreže pokretnih komunikacija, pa će tako od Nove godine naknada za jedan megaherz (MHz) dodijeljenih frekvencija operatorima biti manja preko 30 posto.

Novina je pravilnika i da operatori na tržištu elektroničkih komunikacija i davatelji poštanskih usluga s godišnjim prihodima do milijun kuna neće plaćati naknadu HAKOM-u.

Iz HAKOM-a ističu kako se tim smanjenjem nastavlja trend započet 2009. godine, od kada se smanjuju naknade za financiranje poslovanja regulatora (HAKOM-a) u skladu s europskom pravnom stečevinom.

Prema mjerodavnim direktivama, HAKOM nije proračunski korisnik i u potpunosti se samostalno financira prikupljanjem sredstava od sudionika na tržištima poštanskih usluga i elektroničkih komunikacija, naglašavaju iz HAKOM-a.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.