Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Oporba RS-a zajedno protiv Dodika na općim izborima

Godinu i pol prije izbora novu koaliciju stvorili su Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratska partija (DP), Narodni demokratski savez (NDS), Srpska radikalna stranka (SRS) i Nova socijalistička partija (NSP). Kao glavni cilj označili su rušenje s vlasti sadašnjeg predsjednika RS Milorada Dodika.

Godinu i pol prije izbora novu koaliciju stvorili su Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratska partija (DP), Narodni demokratski savez (NDS), Srpska radikalna stranka (SRS) i Nova socijalistička partija (NSP). Kao glavni cilj označili su rušenje s vlasti sadašnjeg predsjednika RS Milorada Dodika.

Pet oporbenih političkih stranaka koje imaju sjedište na području Republike Srpske najavile su u ponedjeljak uspostavu zajedničkog bloka za nastup na općim izborima u Bosni i Hercegovini koji su planirani za listopad 2014. godine, a kao glavni cilj označili su rušenje s vlasti sadašnjeg predsjednika RS Milorada Dodika.

Godinu i pol prije izbora novu koaliciju stvorili su Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratska partija (DP), Narodni demokratski savez (NDS), Srpska radikalna stranka (SRS) i Nova socijalistička partija (NSP).

Čelnici ovih stranaka su na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci izjavili kako očekuju da će im se u smjeni Dodika pridružiti i Srpska demokratska stranka (SDS), iako je ona trenutačno na državnoj razini u koaliciji s Dodikovim Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Mi smo svi opredijeljeni da se ovaj režim u RS mijenja”, kazao je predsjednik PDP-a i nekadašnji premijer RS i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić dodajući kako je svima jasno da Dodik i njegov SNSD nemaju odgovore za postojeću gospodarsku i političku krizu.

Nekadašnji predsjednik RS Dragan Čavić, koji je sada na čelu Demokratske partije, kazao je kako je stanje dodatno pogoršano autokratskim Dodikovim ponašanjem.

“Ništa se neće promijeniti dok RS-om vlada jedan čovjek jer tamo gdje je on, tu je i vlast. u Takvom ambijentu nije realno očekivati bilo kakve promjene, jer svaka vlast kvari, a apsolutna vlast kvari apsolutno”, kazao je Čavić.

Dodik je, prema procjenama njegovih političkih protivnika, zadržao svu stvarnu političku moć bez obzira na kojoj se dužnosti nalazio. Zamjeraju mu da praktično kontrolira rad vlade iako to, prema entitetskom ustavu, kao predsjednik nema pravo činiti. Kao dokaz takvim tvrdnjama navode i sadašnju smjenu entitetske vlade koja je praktično provedena bez konzultacija s premijerom Aleksandrom Džombićem.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.