Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Osniva se agencija za legalizaciju, najavljena nova zapošljavanja [VIDEO]

Ministarstvo graditeljstva osniva novu agenciju kako bi se što prije riješili svi zahtjevi za legalizacijom bespravno izgrađenih objekata. Službeni naziv – Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada – rješavat će sve predmete koji su lokalnim uredima višak.

Ministarstvo graditeljstva osniva novu agenciju kako bi se što prije riješili svi zahtjevi za legalizacijom bespravno izgrađenih objekata. Službeni naziv - Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada - rješavat će sve predmete koji su lokalnim uredima višak.

Na današnjoj sjednici Vlade pred ministrima će se naći prijedlog zakona o socijalnoj skrbi koji sadrži nove kriterije za ostvarivanje socijalnih pomoći i usluga, a predviđa se i uspostava jedinstvenog registra korisnika socijalnih usluga i novčanih pomoći. Na dnevnom redu bit će i prijedlog zakona o mirovinskom osiguranju kojim se predlaže postupno povećanje dobne granice za stjecanje prava na starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu i to sa 65 na 67 godina s početkom 2030 godine. Uvodi se i novi institut minimalne mirovine, a omogućava se i odlazak u mirovinu bez penalizacije radnicima koji imaju 41 godinu staža i navršenih 60 godina života.

Uoči zasjedanja Vlade ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, očitovao se o najavi bivše premijerke Jadranke Kosor da će saznati istinu o navodnim dokazima obrane Ive Sanadera da je bila prisluškivana za premijerskog mandata.

“Ono što mogu sa sigurnošću potvrditi i reći je da sam naložio provjeru tih navoda. Ono što je već za sada utvrđeno i sigurno je da nije bilo prisluškivanja, ali ćemo  provjeriti ostatak pitanja koji se može odnositi na neke druge mjere”, rekao je Ostojić.

[infopunkt 7404 2]

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja, Anka Mrak-Taritaš istaknula je kako će se novi ljudi u Agenciju zapošljavati na određeno vrijeme putem javnih natječaja  te je napomenula kako agencija neće biti uteg državnom proračunu jer će se financirati iz naplaćenih naknada za legalizaciju.

Podsjetimo, ministarstvo graditeljstva osniva novu agenciju kako bi se što prije riješili svi zahtjevi za legalizacijom bespravno izgrađenih objekata.  Službeni naziv, Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada rješavat će sve predmete koji su lokalnim uredima višak.

[infopunkt 7404 3]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Porezna i Carinska uprava u razdoblju od 15. lipnja do 15 rujna provodit će "naročito intenzivne" nadzore kod poreznih obveznika koji prodaju roba i...

Uncategorized

Pulski Uljanik objavio je poziv radnicima brodogradilišta 3. maj za kupnju osam posto dionica 3. maja po početnoj cijeni od 51,23 kune, čime Uljanik...

Novosti

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je poziv sugrađanima da ne propuste mogućnost ozakonjenja svojih nekretnina.

Novosti

Sada već bivši ministar financija ističe kako ne želi govoriti o odnosu s premijerom dok ne prođu izbori za EU parlament.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.