Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poslovne financije

OTP grupa i ove godine traži startup partnere: prijave su otvorene

Predana razvoju inovacija, mađarska OTP grupa ove godine po peti put pokreće svoj međunarodni program startup suradnje – OTP Startup Booster Program.

Predana razvoju inovacija, mađarska OTP grupa ove godine po peti put pokreće svoj međunarodni program startup suradnje – OTP Startup Booster Program. Višenamjenska inicijativa koja usmjerava inovativna rješenja od osmišljavanja poslovnih potreba sve do uvođenja – otvorena je za startupove iz cijelog svijeta s već potvrđenim proizvodima ili tvrtke u fazi intenzivnog širenja. Uključujući različita područja bankarske grupe, OTP nastoji potaknuti suradnju usmjerenu ka cilju, poslovanju i provođenju pilot projekata s uspješnim kandidatima. Prijave startupova primaju se do 11. travnja.

Ovo je peti put da OTP grupa

 najavljuje svoj međunarodni startup program. Uspješni kandidati na OTP Startup Booster Program mogu uživati u nizu pogodnosti: osim pilot projekta s bankarskom grupom, mogu sudjelovati u stručnoj radionici, dobiti internu i vanjsku mentorsku podršku te imati pristup brojnim mogućnostima umrežavanja. OTP LAB – odgovoran za koordinaciju programa na razini cijele grupe – u razdoblju od početka siječnja do sredine veljače prikupio je više od 150 poslovnih potreba i tema za koje u suradnji s odabranim startupovima traži inovativna rješenja.

Uz kategorije tema koje se odnose na tradicionalne uloge financijskih institucija koje smo vidjeli prethodnih godina, ove godine prioritet se daje na tzv. izvanbankarska rješenja i inovacije koje podržavaju održivost i ekološki osviješteni svakodnevni život klijenata i banke.

Za ovogodišnji Startup Booster Program, banka poziva prijave startupova na sljedeće teme:

• korisničko iskustvo i korisnička usluga;

• povećanje interne učinkovitosti;

• inovacije specifične za proizvode povezane uz retail bankarstvo;

• inovacije specifične za proizvode  povezane uz korporativno bankarstvo;

• izvanbankarska rješenja (beyond banking) i održivost;

• potpuno nova i disruptivna rješenja vezana uz bankarski sektor koja nisu obuhvaćena nijednom od navedenih kategorija.

Odabir startupova i ove će se godine odvijati u tri faze: da bi se prijavili, startupovi moraju ispuniti prijavni obrazac dostupan online, a nakon pregleda prijavljenih, odabrani startupovi imat će priliku susresti se s predstavnicima specijaliziranih područja u online intervjuu. Predstavnike 25-30 najboljih startupova OTP grupa će pozvati na završne Selekcijske dane, koji se planiraju održati u Budimpešti krajem svibnja, u Akvárium Klubu, uz osobno prisustvo.

Ponosan sam što OTP Startup Booster Program mobilizira cijelu grupu, uključujući međunarodne banke kćeri, kako bi podržali širenje inovativnih financijskih rješenja u cijeloj regiji. Posebno je drago što vidimo sve više prijavljenih i još bolju suradnju s našim startup partnerima svake godine”, rekao je András Fischer, voditelj Inovacijskog odjela OTP banke (OTP LAB) u Mađarskoj.

Pilot razdoblje suradnje sa startupovima počinje 5. rujna 2022. i traje do 25. studenoga 2022. Na online Demo danu, koji je zakazan za 30. studenoga, startupovi će imati priliku predstaviti svoja postignuća u prethodna tri mjeseca upravi OTP grupe, investitorima te stručnjacima za inovacije iz niza velikih domaćih i međunarodnih tvrtki. Nakon Demo dana, startupovi koji će predstaviti najperspektivnije programe moći će započeti s realizacijom svojih proizvoda između 1. siječnja i 30. lipnja 2023. s članom OTP bankarske grupe, u okviru dugoročnog partnerskog ugovora.

Detalji programa dostupni su na www.otpstartup.com.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.