Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ovako ćete usrećiti svoga šefa

Bez obzira što piše u opisu posla, vaš pravi posao je da vaš šef bude uspješan. Nema iznimaka od ovog pravila. Nikakvih.

Bez obzira što piše u opisu posla, vaš pravi posao je da vaš šef bude uspješan. Nema iznimaka od ovog pravila. Nikakvih.

Izvrstan šef svoja očekivanja jasno komunicira svom timu. Tako svi shvaćaju što će biti potrebno da tvrtka bude uspješna. No, što vi možete učiniti da šefu olakšate posao? Uz pomoć portala MojPosao donosimo osam pravila koja će vašeg šefa učiniti sretnim…

1. Držite se svoje riječi

Vaš šef vam želi vjerovati. Prema tome, kada prihvatite zadatak, ispunite ga dosljedno. Ispunite ono što ste rekli da ćete učiniti. No, nemojte se preforsirati i izbjegavajte mutne izjave kao što su “pokušat ću” i “možda”. Umjesto toga neka vaša riječ bude čvrsta.

2. Bez iznenađenja

Tajni strah svakog šefa je da će zaposlenici ‘zaribati’, ali neće reći ništa. Stoga ako se bojite da bi neka loša vijest mogla uzrujati vašeg šefa, budite sigurni da je informiran. Napomena: Ako vaš šef stalno ‘puca u glasnika’ možete ignorirati ovo pravilo, jer njegovo ponašanje pokazuje da on ne želi imati prave informacije.

3. Budite detaljno informirani

Vaš šef želi vjerovati da ste vi sposobni i u tijeku sa svim stvarima. Zato ponekad izvuče neki aspekt vašeg posla i počne vas nasumice ispitivati. Stoga, kad god ste na sastanku sa šefom, budite detaljno informirani kako biste mogli odgovoriti na ta pitanja.

4. Shvaćajte svoj posao ozbiljno

Šefovi cijene pojedince kojima je istinski stalo do onoga što rade i voljni su uložiti vrijeme kako bi postigli bolje razumijevanje posla. Šefovi trebaju ljude s jedinstvenim vještinama. Ne morate biti profesionalac u svemu, no trebali biste znanja iz specifičnog područja koje vaš šef cijeni.

5. Preuzmite odgovornost

Kada vidite da se vaš šef sprema donijeti glupu odluku, vaša je odgovornost da ga pokušate uvjeriti da donese drugačiju. Obrazložite mu najbolje što možete i izrazite se jasno. Međutim, jednom kada je odluka donesena dajte sve od sebe da uspije – bez obzira mislite li da je ispravna.

6. Nudite rješenja, ne žalbe

Nema ništa iritantnije ili dosadnije od slušanja nekoga tko se stalno žali oko stvari za koje nema volje da ih promijeni. Stoga nikada ne dolazite šefu s problemom ako ne namjeravate ponuditi i rješenje za taj problem ili niste voljni prihvatiti savjet koji vam on da.

7. Komunicirajte jasno

Šefovi su zauzeti i nemaju vremena za probijanje kroz kilometarske rečenice, floskule i žargon. Stoga kada komunicirate sa šefom, govorite i pišite u kratkim rečenicama, koristite najmanje moguće riječi kako biste nešto dokazali i neka vaš prijedlog ili zaključak bude jasan i lako razumljiv.

8. Znajte što je vaš pravi posao

Bez obzira što piše u opisu posla, vaš pravi posao je da vaš šef bude uspješan. Nema iznimaka od ovog pravila. Nikakvih.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.