Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ovo su kandidati SDP-a, HNS-a i HSU-a na izborima za Europarlament

Izborna lista sadrži dvanaest kandidata na kojoj ima devet predstavnika SDP-a, dva HNS-a, a HSU jednog člana.

Izborna lista sadrži dvanaest kandidata na kojoj ima devet predstavnika SDP-a, dva HNS-a, a HSU jednog člana.

Glavni odbor SDP-a danas je utvrdio koalicijski sporazum s HNS-om i HSU-om o zajedničkom izlasku na izbore za hrvatske zastupnike u Europskom parlament u te potvrdio izbornu listu s 12 kandidata, na kojoj SDP ima devet, HNS dva, a HSU jednog člana.

O tome je nakon sjednice novinare izvijestio predsjednik Glavnog odbora Josip Leko, rekavši kako listu predvodi SDP-ovac Tonino Picula, slijede njegovi stranački kolege Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Petrović Jakovina.

Na šestom mjestu je HNS-ov Jozo Radoš, a slijedi HSU-ova Marija Ilić, SDP-ovka Sabina Glasovac, HNS-ovka Vedrana Gujić, te SDP-ovci Ivica Lukanović, Melita Mulić i Snježana Španjol.

Leko je izvijestio kako je s HNS-om i HSU-om sporazumom dogovoreno da će se troškovi izbora financirati zavisno od izbornog rezultata, te da će izborni program i platformu utvrditi vodstva stranaka zajedno s kandidatima.

Picula, koji je nositelj liste, izjavio je kako su na listi možda javnosti manje poznate osobe, ali i naglasio kako je riječ o ljudima koji su se potvrdili u svojim sredinama.

Ustvrdio je kako je SDP, što se europskih poslova tiče, pokazao i kontinuitet i diskontinuitet – početkom 2000-ih SDP-ova politika značila je diskontinuitet onoj iz 1990-ih kada je Hrvatska bila izolirana, kao i krajem 2011. kada je dolaskom Kukuriku koalicije na vlast prekinut kontinuitet HDZ-ove vlasti.

Kontinuitetom SDP-a smatra, pak, njegovu politiku još od 2000., kada je SDP počeo otvarati vrata prema EU.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.