Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ovo su Vladine mjere za poticanje zapošljavanja na jesen

Vlada priprema nove mjere aktivne politike za zapošljavanje za razdoblje 2013-2014. koje će biti usmjerene prema zapošljavanju mladih i dugotrajno nezaposlenih te samozapošljavanju i dodatnom obrazovanju odnosno stjecanju novih vještina

Vlada priprema nove mjere aktivne politike za zapošljavanje za razdoblje 2013-2014. koje će biti usmjerene prema zapošljavanju mladih i dugotrajno nezaposlenih te samozapošljavanju i dodatnom obrazovanju odnosno stjecanju novih vještina

Sve više se čini da je pronaći i zadržati posao gotovo ravno dobitku na lutriji, pa ne čudi što je rješavanje nezaposlenosti, čije crne brojke samo rastu premda smo usred ljeta i sezonsko zapošljavanje je u jeku, ključna stvar. Istovremeno, brojke na stranici Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje brzo se mijenjaju, ali ne nužno na bolje.

Tako unatoč ljetu i sezonskom zapošljavanju, uglavnom na moru, nezaposlenost se ne smanjuje, što znači da po završetku sezone i početku jeseni neće trebati dugo čekati da se broj onih bez posla zavrti na iznad 300.000.

Što, međutim, konkretno kane učiniti i kakvim detaljnijim procjenama barataju, tportal pokušao je saznati u resornom Ministarstvu i HZZ-u, no odgovorili su da će “kakva će biti jesen moći precizno reći kad budu mogli obraditi i usporediti mjesece s istim razdobljem prethodne godine. Iako je krajem srpnja 2012. godine u evidenciji HZZ-a 298.690 nezaposlenih osoba, u prvih sedam mjeseci ukupno je zaposleno 121.691, što je 12 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a 14 posto više osoba iz evidencije Zavoda na sezonskim poslovima”.

Premda konkretan odgovor nisu dali, jer tvrde da ne mogu, ipak su i oni kazali da najveći broj ulazaka u evidenciju Zavoda možemo očekivati izravno iz radnog odnosa, te potražnju za radnicima u djelatnostima kao što su: javna uprava i obrana, obvezno socijalno osiguranje, obrazovanje, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi i drugo.

Istaknuli su i da je “u pripremi donošenje novih mjera aktivne politike za zapošljavanje za razdoblje 2013-2014. koje će biti usmjerene prema zapošljavanju mladih i dugotrajno nezaposlenih te samozapošljavanju i dodatnom obrazovanju, odnosno stjecanju novih vještina. Okvir i doseg mjera bit će definiran sa svim zainteresiranim čimbenicima, a posebno s udrugama mladih, a u svrhu bolje optimalizacije rada u sljedećem razdoblju predstoje i promjene u organizaciji Zavoda za zapošljavanje koje će omogućiti bolju dostupnost i veću efikasnost”.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.