Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pad prihoda Volkswagen koncerna u ovoj godini 74 posto!

Najveći europski proizvođač automobila Volskwagen objavio je u srijedu da je zbog izuzetno slabih gospodarskih prilika u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježio pad prihoda od 74 posto i znatno umanjenu dobit, objavila je Hina.

Najveći europski proizvođač automobila Volskwagen objavio je u srijedu da je zbog izuzetno slabih gospodarskih prilika u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježio pad prihoda od 74 posto i znatno umanjenu dobit, objavila je Hina.

U prvom kvartalu ove godine prihodi „narodnog automobila” oslabjeli su 11,2 posto na godišnjoj razini, na 24 milijarde eura. Neto dobit pala je za čak 74 posto, na 243 milijuna eura u odnosu na 929 milijuna eura iz 2008. godine.

Od Lamborghinija do Škode

VW je priopćio kako ne očekuje skori oporavak poslovanja, s obzirom na očekivani pad prihoda i dobiti u ovoj godini. U kompaniji su smanjili broj radnih sati stalnim zaposlenicima te počeli sa otpuštanjima privremenih radnika. U prvom je tromjesečju kompanija prodala 1,35 milijuna automobila, što je pad na godišnjoj razini od 15,7 posto. U koncernu VW nalaze se Škoda, Audi, Lamborghini, Bently, Seat i Bugatti.

– Snažne oscilacije na tržištu ne dopuštaju nikakve pouzdane projekcije. Na temelju izuzetno slabih rezultata u prva tri mjeseca 2009.godine i dalje očekujemo da ukupna dobit u ovoj godini neće dosegnuti razine ostvarene u prethodnim godinama,- prenosi Hina priopćenje iz Volkswagena.

Proizvodnja malih automobila ostaje u Slovačkoj

Proizvodnja umanjena za gotovo četvrtinu i pala je na 1,25 milijuna eura. Ipak Slovačku, koja je uložila velike napore u dovođenje svjetskih automobilskih kompanija, razveselile su izjave vodstva VW-a da će se u tvornici u Bratislavi sastavljati mali obiteljski automobili Fox i Polo. Za Slovake to znači zadržavanje 1.500 radnih mjesta u glavnom gradu.

U kompaniji se nadaju da će šesta generacija Golfa i nova linija Pola popraviti trenutno stanje. – Poslovat ćemo značajno bolje od konkurencije u 2009. godini, – rekao je direktor prodaje Detlef Wittig za Bloomberg.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.