Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

PayPal gradi golem centar u Kini

PayPal tvrtka za plaćanja u vlasništvu eBaya, razvija projekt gradnje “globalnog e-commerce centra“ u Chongqing u Kini, prenosi Bloomberg. Centar koji bi trebao biti razvijen u suradnji s lokalnim vlastima, a služio bi za obavljanje usluga na globalnim tržištima, obuku i verifikaciju za globalne PayPal kupce.

PayPal tvrtka za plaćanja u vlasništvu eBaya, razvija projekt gradnje "globalnog e-commerce centra“ u Chongqing u Kini, prenosi Bloomberg. Centar koji bi trebao biti razvijen u suradnji s lokalnim vlastima, a služio bi za obavljanje usluga na globalnim tržištima, obuku i verifikaciju za globalne PayPal kupce.

Kina nije naklonjena eBayu. Tvrtka je ušla u Kinu 2002. godine, bombastično obećavajući dominaciju na tržištu, ali je umjesto toga temeljito potučen od strane lokalnih Juggernaut Taobao, i bili su prisiljeni zatvoriti u 2006. godine. Američke tehnološke kompanije slabo prolaze na kineskom tržištu. Frustrirani Googleovi menageri čak su „zaratili“ s kineskom administracijom – bez većeg uspjeha.

Moguće rješenje nalazi se u suradnji s kineskim tvrtkama ili lokalnom samoupravom, a za taj put odlučili su se u Facebooku i sada u PayPalu.

Kinesko tržište unatoč brojnim korisnicima još uvijek nije lukratovno koliko bi to američke tvrtke željele. Ovako velike investicije stoga mogu se promatrati kao ulazak „na mala vrata“ i jačanje pozicija za buduće širenje.

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

Kontinentalna Kina jedan je od trgovinskih partnera Hrvatske, a prava intelektualnog vlasništva odlučujući su čimbenik u poticanju te trgovine.

Ekonomija

eBay nastavlja upravljati plaćanjima u većem broju zemalja uz podršku Payoneera.

Ekonomija

Predsjednik Kine Xi Jinping prilikom čestitanja Nove godine građanima i istakao da je Kina jedina velika ekonomija koja će ove godine imati rast.

Ekonomija

Tako barem smatra jedan od osnivača Paypala i Affirma Max Levchin.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.