Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

PIK Vrbovec stipendira učenike Srednje škole Vrbovec koji se školuju za mesare

PIK Vrbovec će u ovoj školskoj godini stipendirati četvero učenika Srednje škole Vrbovec koji se obrazuju za zanimanje mesara.

PIK Vrbovec će u ovoj školskoj godini stipendirati četvero učenika Srednje škole Vrbovec koji se obrazuju za zanimanje mesara. Radi se o već tradicionalnoj inicijativi PIK Vrbovca kojemu je ulaganje u mlade, obrazovanje i lokalnu zajednicu visoko na listi prioriteta. Ujedno budući da se radi o deficitarnom zanimanju, PIK Vrbovec kroz stipendiranje mladih i ambicioznih učenika, osigurava opstojnost zanimanja koje je ključno za budućnost i održivost mesne industrije.

Učenici uz mjesečnu novčanu stipendiju za vrijeme trajanja školovanja, u PIK-u Vrbovec imaju plaćeni rad na praktičnoj nastavi, dodatna usavršavanja, organizirani prijevoz, besplatne udžbenike i ono što je najvažnije, nakon završetka obrazovanja čeka ih siguran posao uz stalni radni odnos.

Martina Pavić, direktorica Sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova PIK Vrbovca istaknula je: „Prehrambena industrija ima jednu od ključnih uloga u hrvatskom gospodarstvu. PIK Vrbovec zapošljava 1.800 zaposlenika, a među njima velik broj mesara, koji su ključni za našu ukupnu proizvodnju i kvalitetu naših proizvoda.  Ovo je zanimanje postalo deficitarno posljednjih godina i na tržištu rada nema dovoljno stručnjaka čije su znanje i vještine ključne za održavanje ukupnog prehrambenog lanca i očuvanje zdravlja potrošača diljem svijeta. Veseli nas ova važna suradnja sa Srednjom školom Vrbovec jer, osim što na takav način dajemo doprinos lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, kroz obrazovanje novih generacija mesara pomažemo i u očuvanju ovog za našu industriju strateškog zanimanja.“

Dubravka Borko, ravnateljica Srednje škole Vrbovec, ističe kako se već nekoliko godina suočavaju s nedovoljnim brojem prijavljenih učenika za zanimanje mesara: „Posebno nas raduje što se ove školske godine vratio interes za upis učenika u mesare. Stipendiranje učenika od strane PIK Vrbovca, osnivača školskih ustanova i Ministarstva gospodarstva govori o velikim potrebama za tim zanimanjem. Učenici koji su u Srednjoj školi Vrbovec stekli kvalifikaciju za zanimanje mesar, a u suradnji s PIK-om Vrbovec obavljali praktičnu nastavu i stručnu praksu, cijenjeni su i traženi radnici koji imaju mogućnost biranja svog radnog mjesta te odgovarajućih uvjeta rada, što će im osigurati financijsku stabilnost i sigurnost. Nadam se da će i buduće generacije učenika prepoznati vrijednost ovog zanimanja i da će interes za upis biti izraženiji nego što je to bio slučaj u posljednjih nekoliko godina.“


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.