Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Pivarska industrija značajan pokretač u poljoprivrednoj proizvodnji

pixabay.com

Poslovni planovi Heinekena Hrvatska i Karlovačke pivovare u Hrvatskoj bile su teme razgovara potpredsjednika HGK za međunarodne i EU poslove Želimira Kramarića s direktorom Odjela globalnih korporativnih odnosa Heineken Internationala Rolandom Verstappenom, predsjednicom Uprave Heineken Hrvatska Brankom Slaveskom te voditeljicom korporativnih komunikacija Ljudmilom Bratko Gašpić, u četvrtak, 16. srpnja, u HGK.

RolandVerstappen_425

Rolandom Verstappenom

Pivarska industrija u Hrvatskoj, s oko 23.000 izravno i neizravno zaposlenih, značajan je pokretač u poljoprivrednoj proizvodnji te u drugim djelatnostima. Osobito nas raduje što hrvatski turizam pruža značajne mogućnosti u proizvodnji i plasmanu pivarske industrije. Budući da je Hrvatska jedna od ključnih mediteranskih turističkih destinacija, HGK će dati punu potporu plasmanu domaćeg piva putem hrvatskog turizma“, kazao je Kramarić.

Na sastanku je iskazana potpora proizvođačima piva, u nastojanjima da se ojača pivarstvo u Hrvatskoj, i to putem poticaja domaćoj proizvodnji slada i hmelja te uzgoju agruma koji se koriste za proizvodnju radler-piva. HGK je istaknula reforme i svoju orijentiranost članicama, kako izravno, tako i putem komorskih udruženja, čime, naposljetku, pruža punu potporu hrvatskomu gospodarstvu. Heinken Hrvatska iskazao je veliki interes za uvođenje inovacija, istraživanje razvoja, energetsku efikasnost te zaštitu okoliša.

preneseno: www.hgk.hr

Pročitajte još:

Novosti

HEINEKEN Hrvatska drugu je godinu zaredom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner vodeće konzultantske tvrtke SELECTIO, koja taj certifikat dodjeljuje tvrtkama koje dosežu standarde izvrsnosti u...

Novosti

U studenom će na čelo Odjela prodaje kompanije HEINEKEN Hrvatska doći Romina Ivančić, dosadašnja direktorica Sektora za ljudske resurse.

Ekonomija

Na Ekonomskom institutu Zagreb predstavljeni su rezultati Studije o utjecaju pivarske industrije na hrvatsko gospodarstvo.

Novosti

Trodnevna regata ispunjena morem, sportom i zabavom je iza nas, Hrvatska se pokazala kao fantastičan domaćin svjetske utrke.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.