Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Plaća je stigla, radnici Dine i Diokija pripremaju proizvodnju

Radnici Dine Petrokemije dobili šest zaostalih plaća za ovu godinu i dvije trećine plaće za prosinac prošle godine. Radnici Diokija imali su manja potraživanja pa su dobili četiri zaostale plaće.

Radnici Dine Petrokemije dobili šest zaostalih plaća za ovu godinu i dvije trećine plaće za prosinac prošle godine. Radnici Diokija imali su manja potraživanja pa su dobili četiri zaostale plaće.

Radnici Dine Petrokemije i Diokija dobili su danas na svoje račune zaostale plaće, potvrdili su predstavnici sindikata i nadzornog odbora iz tih tvrtki Predrag Mihaljević i Zdravko Rumenović.

Ističući da su mu neki radnici kazali kako su već podignuli plaće s računa, predsjednik sindikata Dine Petrokemije Mihaljević kaže da su radnici Dine Petrokemije dobili šest zaostalih plaća za ovu godinu i dvije trećine plaće za prosinac prošle godine.

Radnici Diokija, koliko zna, imali su manja potraživanja pa su dobili četiri zaostale plaće.

Isplatu zaostalih plaća Mihaljević drži jako važnom, ali je još važnije, kako kaže, što je turska kompanija Caliskan, uplatom predujma od pet milijuna eura, pokazala ozbiljnost, odgovornost i dosljednost, a potvrdilo se i ono što su sindikati i radnici stalno govorili da Dina Petrokemija nije za stečaj i da može dobro nastaviti raditi uz dobrog strateškog partnera.

Pokazalo se i da je vladin koncept za Dinu bio dobar, a Mihaljević vjeruje i da će slijedom dogovora već idući tjedan početi priprema za pokretanje proizvodnje.

Naglašava i da, koliko zna, nitko od radnika Dine neće dobiti otkaz, nego će uz pokretanje drugog postrojenja i još jednog novog za biodizel biti i novog zaošljavanja.

Vjerujem u sve to, kaže, jer ima ekonomsku logiku, koja je jedinio održiva, a ovo sve do sada je bila politička logika koja je skoro uništila Dinu.

I predsjednik Nadzornog odbora Diokija, ujedno i predstavnik radnika u tom tijelu, Zdravko Rumenović također je potvrdio informaciju o uplati avansa turskog investitora dodavši da traže da se konačno završi i vlasničko-financijsko restrukturiranje tvrtke.

I on u Diokiju očekuje nastavak proizvodnje, a da će se za radnike koji se ne mogu naći u sustavu, naći rješenje da budu zbrinuti u skladu sa kolektivnim ugovorom.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.