Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Plaćanje PDV-a po naplaćenom računu

Od 1. siječnja 2015. godine svim subjektima malog gospodarstva (obrtnicima i poduzetnicima) s ukupnim godišnjim primicima do 3 mil. kuna, omogućava se obračun i plaćanje PDV-a prema gotovinskom sustavu (po naplaćenom, a ne po izdanom računu). Kako javljaju iz Ministarstva poduzetništva i obrta, to je u skladu s Europskom direktivom o PDV –u (2006/112/EZ, članci 66. I 167 a).

Što to konkretno znači za poduzetnike i obrtnike? Obrtnici i poduzetnici koji se trenutno nalaze u obračunskom sustavu (obveznici poreza na dobit, plaćaju PDV po izdanom računu), a imaju ukupne godišnje primitke do 3 mil.kuna, mogu prijeći u gotovinski sustav. Obrtnici koji se trenutno nalaze u gotovinskom sustavu PDV-a (obveznici poreza na dohodak, plaćaju PDV po naplaćenom računu) nastavljaju poslovati kao i do sada.

Novi Zakon o PDV-u, odnosno izmjene odredbi Zakona o PDV-u obuhvatit će ukupno 67.574 subjekata malog gospodarstva koji će imati mogućnost prelaska u gotovinski sustav plaćanja PDV-a. Da biste iskoristili svoje pravo na obračun i plaćanje PDV-a prema naplaćenom, a ne izdanom računu, prijavite se područnom uredu Porezne uprave do 20. 1. 2015., poručuju iz ministarstva


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.