Pljušte tužbe: Ericsson tuži Samsung, a Samsung Apple

Pljušte tužbe: Ericsson tuži Samsung, a Samsung Apple

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson priopćio je u utorak da je pred američkim sudom podnio tužbu protiv južnokorejske kompanije Samsung zbog kršenja patenata.

“Ericsson je danas podnio tužbu u SAD-u protiv Samsunga zbog povrede patenata, nakon što gotovo dvogodišnji pregovori nisu urodili sporazumnim rješenjem”, navodi se u priopćenju.

“Spor se odnosi na Ericssonovu patentiranu tehnologiju ključnu za nekoliko telekomunikacijskih i mrežnih standarda koji se koriste u Samsungovim proizvodima, kao i na druge Ericssonove patentirane izume koji se često koriste u bežičnim i ostalim elektronskim proizvodima za široku upotrebu”, dodaje se.

Samsung je također podnio tužbe pred sudovima u Velikoj Britaniji, Japanu, Nizozemskoj i SAD-u zbog spora s američkim kompjuterskim divom Appleom oko tehnologije koja se koristi u mobilnim telefonima i tablet računalima.

U većini tih sporova sudovi su poduprli stav Samsunga.

‘Pametni’ telefoni sve su popularniji širom svijeta i tehnološki divovi vode bitku za što bolju poziciju na tom unosnom tržištu, nastojeći pred sudom osigurati prednost na području intelektualnog vlasništva.

Podijeli

Odgovori

Top