Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pogledajte što Bill Gates poručuje srednjoškolcima

Bill Gates nedavno je održao govor u jednoj srednjoj školi o 11 stvari koje se nisu i neće naučiti u školi. Govorio je o tome kako politički korektni učitelji stvaraju generacije djece bez koncepta realnosti i kako ih taj koncept vodi u neuspjeh u stvarnom svijetu.

Bill Gates nedavno je održao govor u jednoj srednjoj školi o 11 stvari koje se nisu i neće naučiti u školi. Govorio je o tome kako politički korektni učitelji stvaraju generacije djece bez koncepta realnosti i kako ih taj koncept vodi u neuspjeh u stvarnom svijetu.

Pravilo 1: život nije fer, navikni se na to.

Pravilo 2: svijet ne mari za tvoje samopoštovanje. Svijet prihvaća ako postigneš nešto prije nego što se počneš osjećati dobro u svojoj koži.

Pravilo 3: nećeš zarađivati $60,000 godišnje čim završiš srednju školu. Nećeš biti potpredsjednik sa službenim telefonom sve dok to ne zaradiš.

Pravilo 4: ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.

Pravilo 5: pečenje hamburgera nije ti ispod časti. Tvoji preci imali su drugu riječ za pečenje hamburgera: zvali su to prilikom.

Pravilo 6: ako pogriješiš, nisu tvoji roditelji krivi. Ne kukaj nad svojim greškama, već uči iz njih.

Pravilo 7: prije tvog rođenja, tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odjeće i slušanja tebe kako pričaš da si cool. Stoga prije nego što kreneš spašavati šume od parazita, pokušaj složiti ormar u svojoj vlastitoj sobi.

Pravilo 8: tvoja škola ima način za kreiranje i pobjednika i gubitnika, život nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocjene i pružili bezbroj prilika za davanje pravog odgovora. To nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.

Pravilo 9: život nije podijeljen u semestre. Nema ljetnih praznika i vrlo malo zaposlenih je zainteresirano pomoći ti da nađeš sebe. To čini u svoje slobodno vrijeme.

Pravilo10: televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju napustiti kafić i otići na posao.

Pravilo11: budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog.

HonorarniPosao.com

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Uvijek malo van gabarita koje im je društvo nudilo, Lea Brezar i Renata Brekalo, donoseći veću svrhu u posao koji rade, kreirale su viziju...

Novosti

Ova izjava je instantni klasik jer ovdje ima toliko slojeva da se ne može na prvu shvatiti. Dvije velike ideje se ističu važno ih...

Lifestyle

Mnogi poznati poduzetnici kao Bill Gates, Warren Buffett i Oprah koriste jednostavno pravilo.

Ekonomija

"Što nakon srednje/faksa?” - pitanje je koje se ovih dana pitaju mnogi - srednjoškolci, maturanti, studenti, njihovi roditelji pa i poslodavci.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.