Pogledajte što Bill Gates poručuje srednjoškolcima

Pogledajte što Bill Gates poručuje srednjoškolcima

Pravilo 1: život nije fer, navikni se na to.

Pravilo 2: svijet ne mari za tvoje samopoštovanje. Svijet prihvaća ako postigneš nešto prije nego što se počneš osjećati dobro u svojoj koži.

Pravilo 3: nećeš zarađivati $60,000 godišnje čim završiš srednju školu. Nećeš biti potpredsjednik sa službenim telefonom sve dok to ne zaradiš.

Pravilo 4: ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.

Pravilo 5: pečenje hamburgera nije ti ispod časti. Tvoji preci imali su drugu riječ za pečenje hamburgera: zvali su to prilikom.

Pravilo 6: ako pogriješiš, nisu tvoji roditelji krivi. Ne kukaj nad svojim greškama, već uči iz njih.

Pravilo 7: prije tvog rođenja, tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odjeće i slušanja tebe kako pričaš da si cool. Stoga prije nego što kreneš spašavati šume od parazita, pokušaj složiti ormar u svojoj vlastitoj sobi.

Pravilo 8: tvoja škola ima način za kreiranje i pobjednika i gubitnika, život nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocjene i pružili bezbroj prilika za davanje pravog odgovora. To nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.

Pravilo 9: život nije podijeljen u semestre. Nema ljetnih praznika i vrlo malo zaposlenih je zainteresirano pomoći ti da nađeš sebe. To čini u svoje slobodno vrijeme.

Pravilo10: televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju napustiti kafić i otići na posao.

Pravilo11: budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog.

HonorarniPosao.com

Podijeli

Odgovori

Top