Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Političari složni – Ovo je velik dan za Hrvatsku i najsretniji u životu Hrvata!

Prvostupanjskom presudom generali Gotovina i Markač dobili su 24 odnosno 18 godina zatvora, no nakom sedam godina suđenja Haški sud donio je oslobađajuću presudu i pustio hrvatske generale na slobodu.

Prvostupanjskom presudom generali Gotovina i Markač dobili su 24 odnosno 18 godina zatvora, no nakom sedam godina suđenja Haški sud donio je oslobađajuću presudu i pustio hrvatske generale na slobodu.

Mesić zadovoljan presudom, Haaški sud postupa u skladu s normama

Bivši Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izražava zadovoljstvo odlukom Žalbenog vijeća Haaškog suda u slučaju umirovljenih generala Gotovine i Markača i vjeruje kako će ta odluka dokazati da Haaški sud postupa u skladu s pravnim normama, a ne sudi politički, kao što se – na žalost – u Hrvatskoj do sada ne jednom tvrdilo, stoji u izjavi koju potpisuje Mesićev savjetnik Tomislav Jakić.

” Mesić podsjeća da je puna suradnja s Haaškim sudom bila i ostaje Ustavnim zakonom propisana obveza svakoga građanina Republike Hrvatske. On dalje podsjeća da je u vrijeme dok je obnašao dužnost Predsjednika, želio pružiti priliku umirovljenom generalu Gotovini da u Zagrebu odgovara na pitanja Haaških istražitelja, a što mu je u vrijeme HDZ vlasti bilo onemogućeno”, stoji u izjavi.

“Na žalost, general Gotovina to nije prihvatio, a ni Haaško tužiteljstvo kojemu se Predsjednik Mesić obratio u vrijeme potrage za odbjeglim generalom posebnom porukom, nije pokazalo razumijevanje za takvu soluciju”, priopćeno je.

Nakon uhićenja umirovljenog generala Gotovine Ured Predsjednika Mesića pružio je maksimalnu pomoć u prikupljanju dokumenata koji su mogli poslužiti obrani, ne upuštajući se ni u jednome trenutku u kvalifikaciju optužnice, niti na bilo koji način sugerirajući kako bi sudski postupak trebao završiti, ustvrdio je Jakić.

“Bivši Predsjednik Republike Hrvatske smatra da politiziranje odluke što ju je donijelo Žalbeno vijeće Haaškog suda ne bi koristilo ni Hrvatskoj, ni slici Hrvatske u Europi i u svijetu. Presude pojedincima, ma tko oni bili i ma kakve one bile, nikada nisu bile presude svim hrvatskim braniteljima, hrvatskome narodu i hrvatskoj državi, kao što se zlonamjerno i politikantski ne jednom tvrdilo. Današnje odluke ne bi smjele biti prepreka toliko potrebnom suočavanju s istinom o prošlosti i učenju lekcija iz prošlosti. Krajnje je vrijeme da se Hrvatska okrene budućnosti”, stoji u izjavi iz ureda bivšeg predsjednika Mesića.

General Ante Gotovina i general Mladen Markač oslobođeni su točaka optužnice i puštaju se trenutačno na slobodu, objavio je danas sudac Theodore Meron u sudnici Haškog suda.

Prvostupanjskom presudom generali Gotovina i Markač dobili su 24 odnosno 18 godina zatvora.

HSLS: Danas završen Domovinski rat

Tek današnjom presudom Haaškog suda za HSLS je završen Domovinski rat i borba hrvatskog naroda za svoju punu slobodu, priopćeno je iz HSLS-a.

“Današnjom presudom skinut je povijesni žig i nepravda s hrvatskog naroda koji sada ponosno ulazi u Europsku uniju. Pravda za male narode je spora, ali na kraju je ipak pobijedila istina”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. “Hvala generalu Gotovini i generalu Markaču i svim ostalim hrvatskim braniteljima koji su hrabro kao mučenici sve ove godine nosili križ svoga naroda. Nikada im to nećemo zaboraviti”, priopćeno je. General Ante Gotovina i general Mladen Markač oslobođeni su točaka optužnice i puštaju se trenutačno na slobodu, objavio je danas sudac Theodore Meron u sudnici Haškog suda.

Prvostupanjskom presudom generali Gotovina i Markač dobili su 24 odnosno 18 godina zatvora.

Jadranka Kosor: ovo je jedan od najsretnijih dana u našim životima

Ovo je zaista jedan od najsretnijih dana u životima sviju nas, poručila je danas HDZ-ova zastupnica i bivša predsjednica te stranke i vlade Jadranka Kosor, komentirajući oslobađajuću hašku presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.  Jadranka Kosor je novinarima u Hrvatskom saboru izjavila kako na oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču apsolutno gleda kao na pobjedu Hrvatske.

“Ovo je veličanstven dan za Hrvatsku, dokazalo se sve ono o čemu smo govorili, što smo tvrdili i u što smo bili uvjereni – da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni, osloboditeljski, da smo imali pravo braniti svoju zemlju i da su naši generali Gotovina i Markač bili oni koji su vodili pobjedničku Hrvatsku vojsku u oslobađanju zemlje”, poručila je.

Istu poruku, naglasila je, iznijela je i za prošlogodišnje državne proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, kada je pozdravila generale. “Najvažnije je da generali dolaze kući. Oslobođeni su, oslobođeni su onog ogromnog tereta koji se kao Damoklov mač nadvio nad Hrvatskom vezano za udruženi zločinački poduhvat. Zaista jedan od najsretnijih dana u životima svoji nas”, ustvrdila je Jadranka Kosor.

Hina


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.