Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Popis zanimanja koja trenutno cvjetaju

LinkedIn je napravio presjek profesija koje bi mogle dominirati u 2021, a izdvajamo prvih pet.

Mature woman typing on laptop.

Kada je počela korona na proljeće prošle godine, gledali smo kako se svijet iz dana u dan mijenja pred našim očima. Sada kada je situacija stabilnija, neke promjene ostaju trajne, a mnoge su vezane upravo za biznis i aktualna zanimanja.

LinkedIn je napravio presjek profesija koje bi mogle dominirati u 2021, a izdvajamo prvih pet.

  1. Radnici zaposleni u domenu online trgovine i oni koji obavljaju dostavu – definitivno su jedna od najtraženijih kategorija na tržištu rada. Dobra vijest je što za ovaj posao nije potrebna neka naročita obuka ili prekvalifikacija, ali je važno da ste spretni, brzi, operativni, da ste vozač (ako se bavite dostavom). Na nivou SAD, rast zaposlenja u ovom sektoru je izražen kroz 73 posto od 2019. godine, prenosi Telegraf Biznis.
  2. Bankari zaduženi za pozajmice i kredite također imaju pune ruke posla ovih mjeseci, uslijed krize koju je nametnula pandemija. S druge strane, niske kamatne stope nagnale su mnoge da uđu u proces kupovine svoje nove ili čak prve kuće/stana. Od 2019, zaposlenje u ovom domenu poraslo je 59 posto.
  3. Zdravstvo je područje koje nastavlja napredovati, a posebno imajući u vidu da su sve zemlje svijeta dale obećanje da će u narednim godinama više ulagati. Naime, u 2021. naglašeno se traže farmaceutski tehničari, njegovatelji, medicinske sestre, treneri za zdravlje. Tako je zaposlenje u ovom sektoru skočilo do 34 % u odnosu na pretprošlu godinu – onu prije korone.
  4. Profesionalci za razvoj poslovanja i prodaju zauzimaju visoko četvrto mjesto na ovoj listi. Od 2019, potražnja za njima je uvećana do 45 % u SAD, a primarno se bave financijama, savjetovanjem, konzaltingom, strategijama.
  5. Kreatori digitalnog sadržaja i stručnjaci za digitalni marketing jedno su od vodećih zanimanja u ovoj godini. Zaposlenje je poraslo 33 %, odnosno 49 % od 2019. godine. Kako je tijekom pandemija zaživjela online prodaja, a svijet se “prebacio” na mreže i internet, tako se dodatno javila potreba za ovim stručnjacima.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.