Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Porasli troškovi rada u eurozoni! Industrija predvodi rast troškova rada u EU

Plaće u eurozoni u drugom tromjesečju porasle 1,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a u Europskoj uniji za 1,9 posto. U prvom tromjesečju povećane su za 1,6 posto u eurozoni, odnosno za 1,9 posto u EU.

Plaće u eurozoni u drugom tromjesečju porasle 1,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a u Europskoj uniji za 1,9 posto. U prvom tromjesečju povećane su za 1,6 posto u eurozoni, odnosno za 1,9 posto u EU.

Troškovi rada u eurozoni porasli su u drugom tromjesečju za 1,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestio je europski statistički ured Eurostat. Time je njihov rast blago ubrzao u odnosu na prva tri mjeseca kada su na godišnjoj razini porasli za revidiranih 1,5 posto. U 27 članica Europske unije troškovi rada po satu porasli su u drugom tromjesečju 1,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, nakon revidiranog 1,4-postotnog rasta u prvom tromjesečju.

Pritom su plaće u eurozoni u drugom tromjesečju porasle 1,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a u Europskoj uniji za 1,9 posto. U prvom tromjesečju povećane su za 1,6 posto u eurozoni, odnosno za 1,9 posto u EU. Doprinosi su u eurozoni u drugom tromjesečju uvećani za 1,2 posto, te za 1,4 posto u EU. U prethodnom tromjesečju porasli su 1,3 posto u eurozoni, odnosno 1,6 posto u EU27. Podaci pokazuju da su u eurozoni u drugom tromjesečju najviše porasli troškovi rada u industriji, za 2,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, i građevinskom sektoru, za 2,1 posto.

Industrija predvodi rast troškova rada i u EU, sa stopom rasta od 2,6 posto. Slijedi građevinski sektor s rastom troškova rada od 2,3 posto. U javnom sektoru eurozone i EU troškovi rada porasli su u drugom tromjesečju 0,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvom tromjesečju uvećani su 1,2 posto i u eurozoni i u EU.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.