Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Porezna olakšica i za izvanbračnog druga i partnera

Porez

Od 1. siječnja 2015. godine izvanbračni drug i životni partner mogu koristiti osobni odbitak jednako kao i bračne zajednice. Tako je odlučila vlada usvajanjem amandmana na članak 13. Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak.

Tim se amandmanom predlaže da se uzdržavanim članovima uže obitelji, u svrhe korištenja osobnog odbitka,
smatraju i izvanbračni drug, odnosno životni partner i neformalni životni partner poreznog obveznika, roditelji izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera i neformalnog životnog partnera, bivši izvanbračni drugovi, odnosno životni partneri i neformalni životni partneri za koje porezni obveznik plaća uzdržavanje.

Što to konkretno znači? To znači da je osigurana porezna olakšica i za izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera. Time će, baš kao i bračnim partnerima, životnim i izvanbračnim partnerima, recimo, u slučaju bolesti ili otkaza drugog partnera kojeg uzdržava biti dostupna porezna olakšica.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.