Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Poruka hakera “Uništit ćemo Facebook 5. studenog 2011.”

Grupa hakera koji sebe nazivaju Anonymus ozbiljno je zaprijetila Facebooku. 5. studenog najavili su “uništenje facebooka” i video postavili na Youtube. Tvrde kako Facebook uništava našu privatnost i informacije o građanima diljem svijeta prodaje kompanijama koje nas na taj način špijuniraju. Koliko su ozbiljni?

Grupa hakera koji sebe nazivaju Anonymus ozbiljno je zaprijetila Facebooku. 5. studenog najavili su "uništenje facebooka" i video postavili na Youtube. Tvrde kako Facebook uništava našu privatnost i informacije o građanima diljem svijeta prodaje kompanijama koje nas na taj način špijuniraju. Koliko su ozbiljni?

U videu Anonymus govori o prodaji informacija koje popularna društvena mreža skuplja o svojim korisnicima. “Vaši podaci ostaju i nakon što izbrišete profil ili podesite “private settings” ništa od toga ne vrijedi – Facebook informacije o vama prodaje kompanijama koje nas špijuniraju” mišljenje je grupe Anonymus. Zato Facebook treba biti uništen – i to 5. studenog.

Zanimljiv je i izbor datuma “napada”. U filmu V for Vendeta isti datum se spominje kao početak građanske neposlušnosti i borbe protiv korumpirane vlasti. (remember remember the 5th of November).

Je li video uradak samo neslana šala ili iza njega stoji ozbiljna prijetnja najpopularnijoj društvenoj mreži? Studeni i nije tako daleko – otkrit ćemo sami…

Video pogledajte ovdje

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

I dok Elona Muska, vlasnika Tesle i SpaceX-a može boljeti briga slaže li se netko s njegovim Twitter mišljenjima, jer će uvijek biti dovoljno...

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Komentari

Vijest o prekidu rada najpopularnijih društvenih mreža proširila se svijetom u jako kratkom roku. Osim samog Facebooka i povezanih platformi, negativan utjecaj prekida rada...

Novosti

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.