Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Poruka hakera “Uništit ćemo Facebook 5. studenog 2011.”

Grupa hakera koji sebe nazivaju Anonymus ozbiljno je zaprijetila Facebooku. 5. studenog najavili su “uništenje facebooka” i video postavili na Youtube. Tvrde kako Facebook uništava našu privatnost i informacije o građanima diljem svijeta prodaje kompanijama koje nas na taj način špijuniraju. Koliko su ozbiljni?

Grupa hakera koji sebe nazivaju Anonymus ozbiljno je zaprijetila Facebooku. 5. studenog najavili su "uništenje facebooka" i video postavili na Youtube. Tvrde kako Facebook uništava našu privatnost i informacije o građanima diljem svijeta prodaje kompanijama koje nas na taj način špijuniraju. Koliko su ozbiljni?

U videu Anonymus govori o prodaji informacija koje popularna društvena mreža skuplja o svojim korisnicima. “Vaši podaci ostaju i nakon što izbrišete profil ili podesite “private settings” ništa od toga ne vrijedi – Facebook informacije o vama prodaje kompanijama koje nas špijuniraju” mišljenje je grupe Anonymus. Zato Facebook treba biti uništen – i to 5. studenog.

Zanimljiv je i izbor datuma “napada”. U filmu V for Vendeta isti datum se spominje kao početak građanske neposlušnosti i borbe protiv korumpirane vlasti. (remember remember the 5th of November).

Je li video uradak samo neslana šala ili iza njega stoji ozbiljna prijetnja najpopularnijoj društvenoj mreži? Studeni i nije tako daleko – otkrit ćemo sami…

Video pogledajte ovdje

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.