Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Posao bolje obavljamo pod pritiskom rokova

Radimo li pod pritiskom rokova bolje ili oni umanjuju našu produktivnost? Odgovor na pitanje otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika.

Radimo li pod pritiskom rokova bolje ili oni umanjuju našu produktivnost? Odgovor na pitanje otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika.

Većina ispitanika (39%) radi bolje pod pritiskom rokova. „Bolje se organiziram jer znam da nemam vremena“ ističe jedan od ispitanika, a drugi priznaje: „Kada rokova nema ili su daleko ne da mi se prionuti na posao“. Jedan ispitanik napominje kako pod pritiskom radi bolje, ali ‘samo ako to nije trajni pritisak’, dok jedna ispitanica ističe kako joj pod pritiskom rokova  ‘mozak brže radi’: „Posložim prioritete. Kada pritisak prođe, ‘otupim’ kako bih se psihički odmorila.“

Ispitanici koji bolje rade pod pritiskom ističu kako u takvim trenutcima osjećaju navalu adrenalina, bolju koncentraciju te veću motiviranost i učinkovitost.Neovisno o zadanom roku, 32% ispitanika uvijek radi jednako dobro.

Njihov ‘moto’ stane u komentar jednoga ispitanika koji kaže kako uvijek radi jednako dobro jer  radi ‘umjereno, ali neprekidno’.
„Uvijek dajem sve od sebe bez obzira na pritisak ili vremenska ograničenja. Nekad imam malo slabije rezultate, ali nekad imam iznad svih očekivanja. U svakom slučaju, rokovi mi ne predstavljaju nikakav dodatni stres“ ističe jedan ispitanik, a slično razmišlja i ispitanica koja objašnjava: „Svjesna sam rokova, ali ne opterećuju me jer sama vodim brigu o njima pravilnom organizacijom i rasporedom poslova.“

Pod pritiskom rokova loše radi 29% ispitanika. Jedan ispitanik ističe kako pod pritiskom rokova radi lošije ‘jer mora misliti i na posao i na rok’, a drugi dodaje: „U žurbi negdje pogriješim ili izostavim bitnu stavku.“ Ova skupina ispitanika ističe kako pod pritiskom rokova osjećaju stres i pad koncentracije.

Moj Posao


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.