Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poslovna putovanja i rezanje troškova

Postoji dobar razlog zašto su poslovna putovanja dokazano važna kada su poduzeća na dnu

putovanja

U izvješću iz 2013. Godine, Oxford Economics je otkrio kako poduzeća koja više troše na poslovna putovanja u vrijeme recesije imaju više profite od onih koji režu troškove putovanja. Za svaki dolar uložen u putovanja, u prosjeku imaju 9,50 dolara prihoda i 2,90 dolara profita. 57% čelnika u ovome istraživanju reklo je kako rezanje ovakvih troškova šteti kompaniji. 4% je izjavilo kako rezanja pomažu.

Postoji dobar razlog zašto su poslovna putovanja dokazano važna kada su poduzeća na dnu. Sastanci “oči u oči” učinkovitiji su u ugovaranju novih poslova i održavanju veza, nego li je to u slučaju Skype poziva, konferencijskog poziva ili e-maila, tvrdi Barry Wellman, profesor sociologije na Sveučilištu u Torontu, a autor Networked: The New Social Operating System.

Profesor Wellman je proučavao različite načine komunikacije i zaključio kako komunikacijom “oči u oči“ dobivamo puno više informacija jedni o drugima. Govor tijela, pokreti pa i sami način rukovanja govore puno o nama. Istina je da na Skype ili videokonferencija nude mogućnosti čitanja emocija, no nikada neće zamijeniti sastanak. Jednostavno je to uži oblik komunikacije u kojemu je nemoguće uključiti cijelu dvoranu i neizbježna šaputanja među ljudima.
Istraživanje je također pokazalo kako su većina prvih poslovnih kontakata započela klasičnim sastankom ili susretom na nekoj konferenciji. Dobro, možda je e-mail bio inicijalan.
Unatoč rezanju troškova, većina rukovoditelja svjesna je važnosti susreta “oči u oči“. 82% ispitanika je izjavilo kako su se s poslovnim partnerima bolje razumjeli nakon susreta uživo.

 

Pročitajte još:

Lifestyle

Otkrijte Sloveniju, doznajte sve o blagodatima ulaska hrvatske u Schengen i provjerite na koje sve načine možete iznenaditi i motivirati svoje zaposlenike.

Financije

Financijske institucije troše i do 30% godišnjih proračuna na programe uvođenja promjena, ali nemaju koristi od toga.

Edukacija

PoslovniTurizam (www.PoslovniTurizam.com), specijalizirani internetski portal za hrvatsku kongresnu i event industriju, proveo je istraživanje o utjecaju aktualne svjetske zdravstvene krize izazvane širenjem koronavirusa (COVID-19)...

Lifestyle

Danas su poslovna putovanja važna, ako ne i neophodna za uspjeh na poslu, ne samo zbog njihovog pozitivnog utjecaja na posao, nego i zbog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.