Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poslovni rezultati američkih kompanija dobri – ipak svi se boje dužničke krize

U srijedu su na Wall Streetu Dow Jones i S&P 500 ostali gotovo nepromijenjeni, dok je Nasdaq indeks pao jer je tehnološki div Dell smanjio procjene prihoda u ovoj godini zbog slabljenja potražnje. Dow Jones ojačao je 0,04 posto, na 11.410 bodova, a S&P 500 indeks 0,09 posto, na 1.193 boda. Nasdaq indeks pao je, pak, 0,47 posto, na 2.511 bodova…

U srijedu su na Wall Streetu Dow Jones i S&P 500 ostali gotovo nepromijenjeni, dok je Nasdaq indeks pao jer je tehnološki div Dell smanjio procjene prihoda u ovoj godini zbog slabljenja potražnje. Dow Jones ojačao je 0,04 posto, na 11.410 bodova, a S&P 500 indeks 0,09 posto, na 1.193 boda. Nasdaq indeks pao je, pak, 0,47 posto, na 2.511 bodova...

Tijekom cijelog jučerašnjeg trgovanja Dow Jones i S&P indeks balansirali su na rubu pozitivnog i negativnog područja, a najviše su porasle cijene dionica u defanzivnim sektorima, kao što su telekomunikacijski i komunalni.

Proizvođači kompjutora u crvenom

Od 10 sektora S&P indeksa sedam ih je jučer dobilo na vrijednosti, dok je pod najvećim pritiskom bio tehnološki sektor, što je posljedica smanjenja procjena ovogodišnjih prihoda Della zbog slabljenja potražnje za tehnološkom opremom.

Cijena dionice drugog po veličini svjetskog proizvođača kompjutora potonula je 10 posto. To je izazvalo pad cijena i drugih proizvođača kompjutora, pa je dionica Hewlett-Packarda pojeftinila 3,7 posto.

Među gubitnicima je jučer bio i trgovački sektor. S&P indeks tog sektora oslabio je 0,6 posto, nakon slabijih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata Abercrombie & Fitcha. Cijena dionice tog trgovačkog lanca potonula je gotovo 9 posto.

Poslovni rezultati dobri – dužnička kriza ipak gora

Sezona objave poslovnih rezultata, koja je posljednjih tjedana bila u drugom planu zbog dužničke krize u eurozoni i recesijskih prijetnji, primiče se kraju. Dosad je izvješća objavilo 94 posto kompanija čije su dionice uvrštene u S&P 500 indeks, pri čemu je njih 72 posto nadmašilo očekivanja analitičara.

Unatoč tome, cijene dionica posljednjih tjedana bile su pod snažnim pritiskom zbog strahovanja ulagača da američko gospodarstvo uranja u novu recesiju, a da članice eurozone nisu u stanju riješiti dužničke probleme.

– Zbog strahovanja ulagača od nove recesije, širenja dužničke krize u Europi, a sada i zbog slabosti tehnološkog sektora, nema baš puno razloga za kupnju dionica – kaže Nicholas Colas, strateg u tvrtki CovergEx Group.

Na većini europskih burzi cijene su dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,49 posto, na 5.331 bod, a frankfurtski DAX 0,77 posto, na 5.948 bodova. Pariški CAC ojačao je, pak, 0,73 posto, na 3.254 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.