Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Potpisan Sporazum o promjeni visine plaća zaposlenih u državnim i javnim službama

Vlada se obvezala da ove godine neće smanjivati plaće i dodatke na staž te da će pregovarati o povećanju koeficijenata nakon što Hrvatska u tri uzastopna kvartala ostvari rast BDP-a, a proračunski deficit bude manji od 3 posto

Vlada se obvezala da ove godine neće smanjivati plaće i dodatke na staž te da će pregovarati o povećanju koeficijenata nakon što Hrvatska u tri uzastopna kvartala ostvari rast BDP-a, a proračunski deficit bude manji od 3 posto

Vlada i sindikati državnih i javnih službi potpisali su danas Sporazum o promjeni visine plaća zaposlenih u državnim i javnim službama koji su predstavnici sindikata parafirali prije tjedan dana i time odustali od štrajka koji je, po njihovim najavama, trebao paralizirati državu. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i čelnici 13 sindikata državnih i javnih službi potpisali su sporazum kojim se Vlada obvezala da ove godine neće smanjivati plaće i dodatke na staž te da će pregovarati o povećanju koeficijenata nakon što Hrvatska u tri uzastopna kvartala ostvari rast BDP-a, a proračunski deficit bude manji od 3 posto.

“Potpisali smo sporazum kojim osiguravamo socijalni mir po pitanju plaća u državnim i javnim službama te koji jamči da će se pregovarati o povećanju plaća kada situacija u državi bude bolja i kada ćemo u proračunu imati prostora za to”, izjavio je Mrsić.

“Nakon ovog sporazuma “nema pobijeđenih niti pobjednika”, a potpisala ga je većina sindikata državnih i javnih službi, istaknuo je. Vlada je otvorena za socijalni dijalog”, ustvrdio je Mrsić i najavio progovore o sporazumu o socijalnom miru u javnim i državnim službama, kojim bi se utvrdila pravila “kako ćemo se ponašati u dobru i zlu” – u situaciji kada se proračun dobro puni i ostvaruje dobre prihode, kao i onda kada je kriza a u proračunu nema novaca.

Također je najavio za rujan početak pregovora o božićnicama i regresima za 2014. godinu.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.