Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Potvrđeno – Hugo Chavez na Kubi operirao rak prostate

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez objavio je u četvrtak navečer u televizijskom obraćanju naciji da se na Kubi liječi od raka. Chavez, koji se na Kubi nalazi od 10. lipnja i ovo mu je bilo prvo obraćanje javnosti od tada, rekao je da je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina i da se nalazi na putu potpunog oporavka. Proces liječenja nazvao je “polaganim i pažljivim”…

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez objavio je u četvrtak navečer u televizijskom obraćanju naciji da se na Kubi liječi od raka. Chavez, koji se na Kubi nalazi od 10. lipnja i ovo mu je bilo prvo obraćanje javnosti od tada, rekao je da je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina i da se nalazi na putu potpunog oporavka. Proces liječenja nazvao je "polaganim i pažljivim"...

Naglasio je kako je “odlučan” dobiti bitku za svoje zdravlje, a nastup je završio sloganom “Hasta la victoria siempre” (Do pobjede, zauvijek).

Tajilo se pravo zdravstveno stanje

U kraćem govoru nije najavio kada se namjerava vratiti u zemlju, niti je imenovao svog privremenog zamjenika.

Chavez je ovim istupom potvrdio glasine da je teško bolestan, koje su počele kolati nakon što se tjednima nije pojavio u javnosti. Do četvrtka se po službenoj verziji govorilo da je na Kubi, gdje se zatekao na službenom putu, operirao apsces u području zdjelice.

Politička neizvjesnost

Venezuela po mišljenju analitičara sada ulazi u razdoblje političke neizvjesnosti uoči predsjedničkih izbora zakazanih za sljedeću godinu. Chavez ničim nije dao naznačiti kakve su mu namjere po tom pitanju.

Članovi njegove vlade pojavili su se na državnoj televiziji nekoliko minuta po završetku njegova govora i, iskazavši mu punu lojalnost, naglasili da će se socijalističke reforme u zemlji nastaviti i bez njegove nazočnosti u Venezueli.

Venezuela je u međuvremenu otkazala regionalni summit povodom proslave 200. godišnjice neovisnosti 5. i 6. srpnja, a vlada je pozvala da se na masovnim ulilčnim skupovima iskaže potpora bolesnom predsjedniku.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.