Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Povjerenje i odgovorno poslovanje – temelj uspjeha i u najtežim vremenima

Uprava Arena Centra već godinama analizira, prepoznaje i predviđa želje i potrebe tržišta te pronalazi najbolje odgovore za ispunjavanje očekivanja kupaca, ali i trgovaca zakupaca.

Posljednje su dvije godine bile posebno izazovne svima, i premda se čini da izazovi ne jenjavaju, vrijeme je da se osvrnemo i vidimo što možemo naučiti iz ovih neizvjesnih vremena u kojima živimo i poslujemo. Pandemija COVID-19 dovela je u pitanje dosadašnji način poslovanja u svim segmentima gospodarstva, ali je i razotkrila kritične pukotine u temeljima mnogih poduzeća svih veličina. No, neke su se tvrtke pokazale otpornijima i spremnijima prilagoditi svoje poslovanje i u najneočekivanijim situacijama poput ove. Jedna od njih je i trgovački centar Arena Centar koji je, unatoč svim izazovima, uspio ne samo zadržati lidersku poziciju, već i zabilježiti snažan rast u svim segmentima poslovanja.

U čemu je tajna uspjeha Arena Centra? Dobre poslovne odluke su sigurno jedna od komponenti tog uspjeha. Uprava Arena Centra već godinama analizira, prepoznaje i predviđa želje i potrebe tržišta te pronalazi najbolje odgovore za ispunjavanje očekivanja kupaca, ali i trgovaca zakupaca. Također, čim su se pojavile prve naznake globalne pandemije, uprava Arena Centra je promptno reagirala te uspostavila sve nužne, ali i dodatne preventivne mjere i procedure stavljajući sigurnost posjetitelja, zaposlenika i zakupaca na prvo mjesto. Međutim, osim dobrih poslovnih i upravljačkih praksi, kao bitan faktor uspjeha pokazalo se –  povjerenje. Povjerenje posjetitelja, zaposlenika i zakupaca koje je Arena Centar zaslužio svojim visokim standardima poslovanja prije pandemije, te odlučim i na sigurnost fokusiranim djelovanjem za vrijeme pandemije, bilo je ključno za povratak kupaca nakon lockdowna u proljeće 2020. godina. Stoga ne čudi da je Arena Centar 2021. godinu završio s odličnim rezultatima, trend koji se nastavio i u 2022. godini te je prvu četvrtinu 2022. godine završio s rastom potrošnje od 10% u odnosu na 2019. godinu, inače rekordnu godinu u poslovanju Arena Centra po svim relevantnim ekonomskim pokazateljima.

Paralelno s odgovornom prilagodbom poslovanja novonastaloj situaciji, Arena Centar je nastavio dizati kvalitetu svog poslovanja i ponude i tijekom „pandemijskog“ razdoblja. Ukorak s globalnim trendom povećanja segmenta zabave, Arena Centar se otvorio inovativnom segmentu zabave, gameingu te je u prosincu 2021. godine, na gotovo 700 kvadrata otvoren Iron Bull, prva i jedina tenkovska igraonica u Hrvatskoj. Također, prošle su godine otvorene i trgovine Prahir, Intimissimi Uomo, Kiko Milano, Pinko i Scotch & Soda, Vans koje su, svaka u svom segmentu, dodatno pridonijele osnaživanju i inače odlične ponude Arena Centra.

Investicije Arena Centra u 2021. godini, osim u sigurnost, bile su usmjerene i prema svim segmentima održivog razvitka. Investicija u zeleno poslovanje, čak i u teškim poslovnim uvjetima, donijela je Arena Centru povećanje ocjene u excellent po BREEAM metodi procjene održivosti. BREEAM je međunarodni certifikat za zelenu gradnju, urbanu regeneraciju te projekte urbanističkog planiranja. U Arena Centru, osim što su unaprijeđeni postojeći segmenti poput LED rasvjete, održivog korištenja vode i zelene električne energije te upravljanja otpadom, uvedeni su i novi segmenti održivog poslovanja. Krajem 2021. godine ispred Arena Centra postavljene su pametne klupe na kojima uz WiFi hotspot posjetitelji mogu žičano i bežično napuniti mobitele, električne romobile i bicikle, a i poklon kartica Arena Centra, vjerojatno najpraktičniji poklon onima koji poklanjaju te najdraži onima koji primaju, od nedavno je biorazgradiva.

No ekologija nije jedini segment održivog razvitka koji Arena Centar podupire. Suradnja s lokalnom zajednicom, osnovnim školama i vrtićima kroz različite projekte, podrška inicijativi osvješćivanja nenasilja na ženama, ukazivanje na probleme potresom pogođenog grada Zagreba, kao i donacija dugogodišnjem partneru UNICEF-u za žurnu pomoć djeci zahvaćenoj sukobima u Ukrajini i susjednim zemljama, sve su to projekti čiji je Arena Centar dio.  

Dugogodišnje građenje održivog i zdravog poslovanja temeljenog na dobrim odnosima sa zakupcima, posjetiteljima, kupcima i lokalnom zajednicom, fokusiranost na trenutno stanje i praćenje opće situacije, predviđanje trendova, spremnost na promjenu i sposobnost brze reakcije, spoj razuma i emocija – eto, u tome leži tajna uspjeha Arena Centra i njegove otpornosti na krize.

Pročitajte još:

Novosti

Arena Centar je dom više od 200 trgovina, dominantan centar mode i ljepote u Zagrebu i šire, najbolji centar zabave uz Cinestar IMAX kino...

Novosti

Arena Centar se posljednjih sedam godina profilirao ne samo kao najveći trgovački centar u hrvatskoj metropoli već i kao nezaobilazna destinacija za shopping i...

Novosti

Arena Centar je imao snažne rezultate tijekom 2016. Najmovi prostora rezultirali su 95-postotnom popunjenošću prostora. Najsnažniji su rezultati bili u prometima trgovina zakupaca, s...

DOP

50 ukrasnih medaljona koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici, njih 50, pritom se referirajući na svoj dosadašnji rad i prepoznatljiv...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.