Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

PR-ovci političku komunikaciju u Hrvatskoj proglasili Antikomunikacijom 2023. godine

Komunikacijski stručnjaci smatraju da razina političke komunikacije u zemlji nikada nije bila niža.

Na podjele u društvu, netoleranciju, međuljudske odnose i društvenu angažiranost građana utječu i političari svojim radom, ponašanjem, ali i komunikacijom.

Istaknuli su to članovi žirija nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću proglašavajući neciviliziranu razinu političke komunikacije u Hrvatskoj Antikomunikacijom 2023. godine.

Komunikacijski stručnjaci smatraju da razina političke komunikacije u zemlji nikada nije bila niža.

Komunikacija hrvatskih političara uglavnom je lišena sadržajne, argumentirane rasprave. Obilježena je konfliktima, prizemnim replikama i uvredama, a saborske rasprave nalikuju na jeftine ‘reality’ programe“, istaknuo je Alan Bahorić, savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore i predsjednik žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.

Članovi tog žirija smatraju da zastupnici u novom sazivu Hrvatskog sabora i članovi nove Vlade trebaju podići razinu političke komunikacije.

„Povjerenje u Sabor, Vladu i političke stranke u Hrvatskoj je ispod prosjeka Europske unije i općenito među najnižima u Uniji. Tome nesumnjivo doprinosi neodgovoran i prizeman način komunikacije političkih aktera. Osim što doprinosi padu povjerenja u institucije, takav način komunikacije odbija dio birača od izlaska na izbore“, kazala je Marijana Grbeša Zenzerović, profesorica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i članica žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.

Članovi HUOJ-a tijekom prošle su godine u Hrvatskoj uočili tri slučaja izrazito loše komunikacije. Uz političku komunikaciju tu su bile komunikacija molitelja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te promidžbena kampanja trgovačkog centra WestGate koja je uključivala seksizam. Većina glasova članova HUOJ-a koji su se uključili u izbor Antikomunikacije godine, odredila je da se ta nelaskava titula dodijeli političkoj komunikaciji.

U sklopu dodjele nagrade Grand PRix izabrat će se i Komunikator 2023. godine. Kandidati za tu nagradu su Let 3, Ida Prester, Toni Milun i postumno Marko Babić.

Nagrada za Komunikatora godine bit će dodijeljena na svečanosti Grand PRixa u ponedjeljak (22. travnja 2024. godine) u Ludoj kući u Zagrebu.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.