Pravilnom prehranom možemo povoljno djelovati na smanjenje stresa

Pravilnom prehranom možemo povoljno djelovati na smanjenje stresa

Stres ima značajan utjecaj na probavni sustav, a očituje se u rasponu od bezazlenih probavnih smetnji u fazama emocionalne napetosti do kroničnih i zloćudnih bolesti. Simptomi bolesti probavnog sustava, bilo da se radi o prolaznim stanjima ili kroničnim bolestima umanjuju kvalitetu života brojnih pacijenata.

Činjenica je da je stres povezan sa suvremenim načinom života jedan od najčešćih uzročnika bolesti. Kada bi se stres mogao eliminirati ili značajno smanjiti, bolesti probavnog sustava koje su u kontinuiranom porastu bilo bi puno manje. Govoreći o značaju stresa na probavni sustav prof. dr. Milan Kujundžić upozorio je kako pravilnom prehranom možemo povoljno djelovati na smanjenje stresa te na umanjivanje negativnih biokemijskih i fizioloških učinaka stresa.

Kao dio brige za zajednicu CROATIA zdravstveno osiguranje već nekoliko godina organizira stručna javna predavanja za građane kojima je cilj educirati građane o zdravstvenim mjerama prevencije bolesti čime se podiže kvaliteta života opće zajednice. „Za stručna predavanja odabrali smo najaktualnije zdravstvene teme s kojima su naši sugrađani suočeni, a kako bismo ih educirali kako se na najbolji način nositi s nekom bolešću ili ako je moguće – kako je na vrijeme spriječiti“, naglasio je član Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja Mario Puljiz.

Podijeli

Odgovori

Top