Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Prednosti i zamke obiteljskog poslovanja

Možda se nadate da će obiteljska atmosfera na radnom mjestu pridonijeti razvoju tvrtke, no vođenje poslovanja s članovima obitelji krije mnoge izazove.

Koliko god se to na prvi pogled činilo privlačno, ulazak u posao s obitelji ili prijateljima krije mnoge zamke. Budite sigurni u što se upuštate.

Vođenje poslovanja s članovima obitelji krije mnoge izazove, piše Inc. Možda se nadate da će obiteljska atmosfera  na radnom mjestu pridonijeti razvoju tvrtke, no u obzir uzmite i moguće nedostatke. Prije no što se odlučite zaposliti člana obitelji zapitajte se:

1. Je li on/ona stvarno prava osoba za posao?
2. Može li vaš privatni odnos podnijeti izazove koje donosi vođenje posla?
3. Vjerujete li mu/joj u potpunosti?
4.  Imate li izlaznu strategiju u slučaju da stvari ne krenu onako kako ste zamislili?
5.  Možete li provoditi značajnu količinu vremena (u uredu i izvan njega) zajedno?
6.  Podržava li ostatak obitelji vašu odluku?

Obzirom na bliski odnos sa članom obitelji/kolegom, možda ćete se teško natjerati da budete racionalni, logični i precizni u svojim razmišljanjima, osjećajima i ponašanju pa je moguće da će se vaš privatni, ali i profesionalni odnos naći na kušnji.

U tom slučaju, pokušajte racionalizirati situaciju i odvojiti poslovno od privatnog te budite sigurni kako će tako postupiti i druga strana. Dogovorite se kako ćete osobne stvari, bilo one pozitivne ili negativne ostaviti kod kuće.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Lifestyle

Često su ti energetski vampiri suradnici na poslu, članovi obitelji ili istog kruga prijatelja, pa ih ne možete izbjeći.

Novosti

U sljedećih pet godina količina novca koja će biti raspoloživa za start-upe bit će 10 puta veća nego je bila u proteklom razdoblju –...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.