Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Prednosti oglašavanja i PR-a na Facebooku. Što se smije, a što ne smije raditi

U 2012. godini Facebook će prijeći Google po vrijednosti displaya odnosno grafičkog oglašavanja. Koje su prednosti oglašavanja i odnosa s javnošću na Facebook-u. U nastavku prenosimo najvažnije komentare i razmatranja stručnjaka o razvoju digitalnog oglašavanja na Facebooku.

U 2012. godini Facebook će prijeći Google po vrijednosti displaya odnosno grafičkog oglašavanja.

U 2012. godini Facebook će prijeći Google po vrijednosti displaya odnosno grafičkog oglašavanja. Koje su prednosti oglašavanja i odnosa s javnošću na Facebook-u. U nastavku prenosimo najvažnije komentare i razmatranja stručnjaka o razvoju digitalnog oglašavanja na Facebooku. U 2012. godini Facebook će prijeći Google po vrijednosti displaya odnosno grafičkog oglašavanja.

Na grafičko će oglašavanje Facebook zaraditi 5,3 milijarde dolara – predviđa Brezak Brkan, vlasnik konzultantske tvrtke Accumen Connect i glavni urednik portala Netokracija.

Prednost Facebooka je što je lakše targetirati ciljnu skupinu, lakše se dolazi do fanova i znatno je lakša konverzija korisni u – kupca smatra Grbačić, a glavni urednik Netokracije kaže da potencijal i mogućnosti oglašavanja na društvenim mrežama leže u ciljanju korisnika sa specifičnim informacijama i ciljanju sadržaja.

U Hrvatskoj ova se društvena mreža sve više koristi za oglašavanje, ali se grafički materijali ne prilagođavaju niti se tekst posebno piše kako bi bio primamljiv, a to je veliki propust u oglašavanju napomenuo je Brezak Brkan.

Žalosno je vidjeti neke kompanije organiziraju nagradne igre na “lajkanje” što je Facebook zabranio iz izuzetno dobrih razloga (ponajviše laka manipulacije) i to je prvi “zakon” Facebooka upozorio je Grbačić.

Daljnji smjer razvoja, po riječima vlasnika Accumen Connect, je prilagođavanje oglasa pojedinim korisnicima, pri čemu će najveću korist imati oglašivači koji testiraju svoje oglase i spremni su eksperimentirati kako bi dugoročno profitirali.

Čak ni recesija neće omesti daljnji razvoj smatra Daniel Ackermann – suvlasnik tvrtke iStudio, jer rezultati za klijenta i dalje su jako dobri stoga se očekuje daljnji rast budžeta za oglašavanje na društvenim mrežama. U vrijeme recesije kompanije traže nove oblike oglašavanja preko kojih će se za manje novca postići jednake ili bolje rezultate, a Facebook je takav kanal zaključio je suvlasnik iStudija.

I na kraju, očekivanja stručnjaka za digitalno oglašavanje na Facebooku su “rast, rast i još malo rasta”.

Business.hr

Napisao

Pročitajte još:

Predstavljamo

Netokracijina konferencija Future of Work: People First održat će se u utorak 5. srpnja 2022. godine u zagrebačkom HUB-u 385.

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Novosti

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Komunikacija

Biti javna osoba ima svojih prednosti, uključujući i status na društvenim mrežama gdje njihove objave nisu pod paskom moderatora, no to će uskoro prestati...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.