Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner primio priznanje Svjetske banke

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, Davorin Štetner, na završnoj konferenciji projekta “Postavljanje temelja za moderni sustav pokretanja poslovanja u Hrvatskoj” primio je priznanje Svjetske banke za doprinos u projektu digitalizacije procesa osnivanja tvrtki u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, Davorin Štetner, na završnoj konferenciji projekta “Postavljanje temelja za moderni sustav pokretanja poslovanja u Hrvatskoj” primio je priznanje Svjetske banke za doprinos u projektu digitalizacije procesa osnivanja tvrtki u Hrvatskoj. Naime, po uzoru na brojne zemlje u kojima je taj proces moguć, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Svjetska banka pripremile su proces pojednostavljenog osnivanja kompanija koji bi na snagu trebao stupiti 1.1.2019.

„Ovo je jedan od temeljnih procesa koje treba pojednostaviti ako želimo biti zemlja prijatelj poduzetnicima. Drago mi je da se na ovome radi, a nadam se da je to tek jedan od procesa kojima ćemo unaprijediti poslovno okruženje u Hrvatskoj. Primjer Estonije pokazuje nam kojim putem ići te ne smijemo umjetnom zaštitom pojedinih poslovnih grana, poput bilježnika, zaustavljati procese pojednostavljenja koji vode u poboljšanja za nove i stare poduzetnike. Svaka grana naći će još više prilika u novome, boljem okruženju, koje će poticati poduzetništvo, a to vidimo iz konkretnih primjera zemalja koje su ove procese implementirale“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a te dobitnik priznanja Svjetske banke.

Na konferenciji su predstavljeni najbolji komparativni europski primjeri iz Grčke, Estonije i susjedne Slovenije, a stručnjaci Svjetske banke prezentirali su svoju pravnu, poslovnu, procesnu i ICT analizu, kao i preporuke za modernizaciju sustava pokretanja poslovanja u Hrvatskoj. Ujedno su dodijeljena priznanja pojedincima i institucijama koji su aktivno sudjelovali u projektu, a predstavnici Svjetske banke zahvalili su na aktivnome angažmanu Hrvatskoj mreži poslovnih anđela – CRANE

Pročitajte još:

Komentari

Štetner kao predsjednik Kreator grupe otvoreno govori o svojem poduzetničkom putu te startupovima poručuje da je neuspjeh sastavni dio uspjeha.

Novosti

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je za treći uzastopni mandat predsjednika ovog udruženja investitora.

Novosti

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE na generalnoj skupštini EBAN-a, koja se održala u Sofiji, izabran je za člana Upravnog odbora ove organizacije.

Financije

Nepunih tjedan dana od završetka najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University javljaju se i prvi konkretni rezultati. Tako je predsjednik Hrvatske mreže...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.