Predsjednik Islamske razvojne banke Bandar M.H. Hajjar otvorit će Sarajevo Business Forum 25.travnja

Predsjednik Islamske razvojne banke (IDB), njegova ekselencija dr. Bandar M.H. Hajjar, sudjelovat će i ove godine na Sarajevo Business Forumu (SBF), potvrdili su iz BBI banke – organizatora Foruma koji će se ove godine održati 25. i 26. travnja, deveti put zaredom.

Bit će to njegov drugi posjet Sarajevu u svojstvu prvog čovjeka najveće financijske institucije islamskog svijeta čiji je kapital veći od 150 milijardi američkih dolara. Islamska razvojna banka većinski je dioničar Bosna Bank Internationala i od samih početaka suorganizator SBF-a.

Kao visoki uzvanik banke koja posluje u 57 zemalja svijeta, zajedno s direktorom BBI banke Amerom Bukvićem, Hajjar će održati uvodni govor na ceremoniji otvaranja SBF-a 25. travnja. Od svog osnutka prije 43 godine, Islamska razvojna banka (IDB) podržala je zemlje članice s približno 100 milijardi američkih dolara.

Bosna i Hercegovine nije članica IDB-a, ali prisutnost ove banke u regiji jugoistočne Europe nije nepoznanica. Albanija, koja uživa status članice, do sada je dobila više od 550 milijuna američkih dolara investicija za razvoj ukupno 37 projekata među kojima je i United Bank of Albania koja, uz pomoć konzultantskih usluga BBI banke za međunarodne investitore, sada nudi beskamatna bankarska rješenja. Ukupno, IDB grupacija je u jugoistočnoj Europi, uključujući Albaniju, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru te Bosnu i Hercegovinu, uložila više od 650 milijuna američkih dolara.

 

Podijeli

Odgovori

Top