Ovo su Čačićeve tri faze smanjenja broja zaposlenih u javnim tvrtkama [VIDEO]

Ovo su Čačićeve tri faze smanjenja broja zaposlenih u javnim tvrtkama [VIDEO]

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić donio je odluku – u roku mjesec dana znat će se sve o projektu Omble. Čačić je već ranije istaknuo da na računu stoji 900 milijuna kuna za Omblu već dvije godine, pri čemu plaćamo rezervaciju novca, jer prošla Vlada nije bila u stanju upotrijebiti ta sredstava koja je dobila od EBRD-a.

Prvi potpredsjednik Vlade dotaknuo se i vruće teme smanjenja broja zaposlenih u javnim tvrtkama. Prema najavama Čačića prva faza realizacije smanjenja broja zaposlenih u javnim trvtkama bit će prirodni odljev, u mirovinu će svi koji  imaju dovoljan broj staža. Drugom fazom bit će zahvaćene osobe kojima nedostaje nekoliko godina staža do mirovine. Njima će se prilagoditi zakon tako da ne budu zakinute za novčani iznos mirovine.

“Treća stepenica je uvođenje kontinuirane i svakom provjerljive, transparentne metode ocjenjivanja koja će kontinuirano neuspješne eliminirati iz sustava javne uprave”, zaključio je Čačić i dodao kako će se na taj način dati prilika mladim, obrazovanijim i sposobnijim ljudima.

[infopunkt 5241 4]

[infopunkt 5241 5]

Potpredsjednik Vlade također je rekao kako ne sumnja da će HNS postići najbolje rezultate na lokalnim izborima te je potvrdio kako ga ne zabrinjava pad rejtinga stranke.

Podijeli

Odgovori

Top