Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predstavljen portal za održivi turizam [VIDEO]

Mrežni portal za održivi turizam www.odrzivi.turizam.hr, pokrenut u okviru europskog projekta FAST-LAIN, predstavljen je danas u Ministarstvu turizma.

Mrežni portal za održivi turizam www.odrzivi.turizam.hr, pokrenut u okviru europskog projekta FAST-LAIN, predstavljen je danas u Ministarstvu turizma.

Riječ je o jedinstvenom mjestu na kojem se nalaze ključne i sažete informacije o odgovornom i održivom razvoju turizma kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a koje će se kontinuirano nadopunjavati novim sadržajima. Portal ujedno svima zainteresiranima omogućuje brži i jednostavniji pristup do širih informacija o održivom turizmu budući da sadrži poveznice na mrežne stranice nacionalnih i međunarodnih institucija i organizacija koje se bave ovom tematikom.

„Vjerujemo da će portal biti koristan za sve koji rade u turizmu i imaju bilo kakve veze s turizmom, kao i za poduzetnike u turističkom sektoru. Ministarstvo turizma kontinuirano podržava održiv razvoj turizma i vodi računa o zaštiti prostora i resursa kojima raspolažemo te će, zahvaljujući ovom portalu koji će se, između ostalog, stalno nadopunjavati i novim primjerima dobre prakse, imati mogućnost još snažnije razvijati inovativnost i konkurentnost hrvatskog turizma“, rekla je pomoćnica ministra turizma Božica Lapić. Podsjetila je kako se uskoro očekuje i završetak izrade Strategije razvoja hrvatskog turizma, u kojoj će posebno biti naglašena važnost održivog razvoja turizma. Dodala je kako se radi i na prilagođavanju zakonskih okvira, s ciljem jednostavnijeg razvoja ovog oblika turizma.

Portal je svojevrsni ulaz do najbržih i najnovijih informacija o održivom turizmu

Na portalu se, između ostalog, nalaze sljedeće rubrike: Zakoni i propisi; Resursi; Projekti; Primjeri dobre prakse; Baza znanja; Odgovorni turizam. Putem portala je omogućen i ulaz na DestiNet, europski portal za održivi i odgovorni turizam, na kojem će na engleskom jeziku biti objavljivane i najvažnije informacije svih hrvatskih sudionika u ovom projektu.

Neki od partnera u projektu, koji su dali i svoj doprinos sadržaju ovog novog portala, su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica, Institut za turizam te resorna ministarstva i niz drugih institucija i strukovnih udruga u Hrvatskoj.

Europski projekt FAST-LAIN, u okviru kojeg je realiziran i pokrenut ovaj portal, je projekt u okviru CIP programa Glavne uprave za poduzetništvo EU, kojem je cilj umrežavanje znanja te omogućavanje malim i srednjim europskim poduzećima i regijama dostizanje više razine održivosti i konkurentnosti.

[infopunkt 5038 4]

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.