Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Predstavljen zdravstveni odgoj u školama! [VIDEO]

Ministar Željko Jovanović ističe kako je novi kurikulum temeljen na znanstvenim istraživanjima.

Ministar Željko Jovanović ističe kako je novi kurikulum temeljen na znanstvenim istraživanjima.

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavljen je prijedlog kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji će se eksperimentalno početi provoditi od školske godine 2012/2013. Prijedlog kurikuluma predstavio je ministar Željko Jovanović, pomoćnica ministra Ankica Nježić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i članovi stručnog povjerenstva za izradu kurikuluma zdravstvenog odgoja.

Konferenciji za novinare je prisustvovala i Kristina Pavlović iz udruge GROZD, koja je potegla ustavno pravo roditelja na odluku o načinu na koje će njihovo dijete učiti o seksualnom odgoju.

Ministar je na to odgovorio kako je kurikulum utemeljen na znanstvenim istraživanjima. Dodao je i kako se zdravstveni odgoj ne odnosi samo na seksualni te da je istraživanje pokazalo kako je veliki problem u djece i debljina, naime pokazalo se da smo sedmi u Europi po debljini u djece.

“Ovo je jedan od poteza ovog ministarstva kojeg smatram ključnim jer je zdravstveno stanje naših mladih u usporedbi s drugima – loše”, rekao je.

Sa zdravstvenim odgojem se naime kreće od ove školeske godine, a prakticirat će se od prvog osnovne do četvrtog srednje.

[infopunkt 5017 2]

[infopunkt 5017 3]

[infopunkt 5017 4]

 

 


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.